Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΤελέστηκε η Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αη Νικόλα στο νησάκι

Τελέστηκε η Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αη Νικόλα στο νησάκι

Τελέστηκε από τον πατερ Ιωανίκιο Ζαμπέλη η Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αη Νικόλα που βρίσκεται στο νησάκι που ήταν το ησυχαστήριο του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού.

Τρεις βάρκες μετέφεραν αφιλοκερδώς τον κόσμο απέναντι από το δρόμο στο νησάκι του Αη Νικόλα, οι πιστοί ήταν πάρα πολλοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας και αρτοκλασία.

Όπως μας ενημέρωση σήμερα ο πάτερ Ιωανίκκιος Ζαμπέλης, πρέπει εκεί να  στάθμευσε  το πλοίο που μετέφερε τα λείψανα του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ν. Ιταλίας κατά το έτος 1087 και γι΄αυτό λειτουργεί σαν σήμερα.

Άλλο ένα μέρος θρησκευτικής ,ιστορικής και πολιτισμικής  σημασίας εγκατελλείφθηκε από την πολιτεία και την εκκλησία, όπως μας είπαν με παράπονο παλιοί ψαράδες που πονούν για την σημερινή κατάντια του χώρου.

Η στέγη της εκκλησίας ήταν το μόνο έργο που έγινε πρόσφατα από ιδιώτη, όλα τα υπόλοιπα παραπαίουν και σύμφωνα με μαρτυρίες κάθε πέρσι και καλύτερα. Η πλάκα κάθε χρόνο βυθίζεται, ο άμμος που υπήρχε στη γύρα θα έπρεπε να μεταφερθεί εκεί για να μην χαθεί το νησί.

Πέραν όλων όμως το τοπίο διαθέτει απαράμιλλη ομορφιά και δεν χάνει την αίγλη του είναι σαν μια μικρή όαση.

Ευχή όλων να γίνει ξανά όπως ήταν παλιά, χρειάζονται πολλές εργασίες, μπλόκια, άμμος , βασικά χρειάζεται θέληση. Πρέπει να οριοθετηθεί το πάρκινγκ στο δρόμο ώστε να μην κινδυνέυει η ζωή του κάθε επισκέπτη και να τιμηθεί ο τόπος όπως του αξίζει.

Ας δούμε σαν σημάδι το γεγονός ότι βρέθηκαν  δυο αυγά, τα τοποθέτησε ένα πουλί μάλλον πελαργός, στο προάυλιο της εκκλησίας μέσα σε πράσινα χόρτα, ίσως κάτι θέλει να μας πει. Ακόμη και τα πουλιά λυπούνται. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσει ζωή ξανά το νησάκι που ο Σικελιανός και η Έυα με το μικρό τους Γλαύκο επέλεξαν να περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους;DSCF4116

 

Most Popular