Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΗ Καταστροφή της Λευκάδας από την Άναρχη Δόμηση

Η Καταστροφή της Λευκάδας από την Άναρχη Δόμηση

Εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει ικανός αριθμός υπαλλήλων στην πολεοδομία του Δήμου Λευκάδας, για να κάνει αυτοψίες σε καταγγελίες αυθαιρεσιών στη δόμηση.

Μέσα από πρόσφατο δημοσίευμα έγινε γνωστό, πως η πολεοδομία Λευκάδας είναι σοβαρά υποστελεχωμένη. Υπάρχουν μόνο δυο υπάλληλοι στην έκδοση αδειών και ένας στον έλεγχο αυθαιρέτων εδώ και μερικά!!

Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, με δεδομένο πως η Λευκάδα από καιρό παρουσιάζει ταχύτατη ανάπτυξη, εμφανίζοντας το μεγαλύτερο αριθμό έκδοσης οικοδομικών αδειών σε όλη την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, γίνεται τραγικό όταν προστεθεί, πως στους δυο υπαλλήλους των αδειών ο Δήμος Λευκάδας παλεύει διακαώς να φορτώσει τις εδώ και τόσα χρόνια ανέλεγκτες καταγγελίες αυθαιρέτων. Δηλαδή, από το Δήμο προσπαθούν να φορτώσουν μια βαρυσήμαντη για τον τόπο δουλειά, όπως τα αυθαίρετα, σε υπαλλήλους που δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να τη διεκπεραιώσουν! (Μήπως έχει αρχίσει κάτι να βρωμάει εδώ;)

 

Από την πλευρά της έκδοσης αδειών, αυτό εξ’ ορισμού σημαίνει καθυστέρηση στην έκδοση αδειών των επενδυτών. Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει «στάση» στους ανθρώπους που εμπλέκονται στον κλάδο της οικοδομής και κατ’ επέκταση στα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την καθυστέρηση στην έναρξη της προς διάθεση μονάδας στον τουρισμό.

Από την πλευρά του ελέγχου των αυθαιρέτων, αυτό σημαίνει απλά « Μπάτε σκύλοι αλέστε!!! »

Όποιος θέλει! Χτίζει ότι θέλει! Όπου θέλει! Γιατί δεν υπάρχει κανείς ούτε για να τον ελέγξει, ούτε φυσικά και για να τον σταματήσει! Η Λευκάδα είναι η γη της επαγγελίας στην άναρχη δόμηση!! Όπως αποταμιεύεις παράνομα χρήματα στα Cayman Islands, έτσι έρχεσαι στη Λευκάδα για να χτίσεις χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς!

Μετά το δημοσίευμα για την υποστελέχωση της πολεοδομίας, υπήρξαν εξελίξεις που συνοψίζονται στο ποιος θα οριστεί προϊστάμενος και ποιος διευθυντής! Από το Δήμο έγινε μια ενέργεια και αυτή ξεκάθαρα αναποτελεσματική. Το πρόβλημα παραμένει οξύτατο στην πολεοδομία Λευκάδας, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες μηχανικών και επενδυτών της Λευκάδας αλλά και την καταστροφή του ίδιου του νησιού.

 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ!!!

Τελικά, στη Λευκάδα είμαστε Για γέλια, Για κλάματα ή Για κλωτσιές;;;

 

Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Η καταστροφή της Λευκάδας σε πλήρη εξέλιξη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως, για να κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητοι οι επιτήδειοι;     Αυτοί, που καπηλεύονται στο προσωπικό τους όφελος τη φυσική ομορφιά του τόπου και χωρίς συλλογική συνείδηση αδιαφορούν για το συμφέρον όλων μας στο νησί;

Οι Λευκαδίτες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ζουν από τον τουρισμό της Λευκάδας. Εδώ και καιρό, καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος, δηλαδή…. «το εμπόρευμα» του νησιού μας! Το να γίνει η Λευκάδα προορισμός και να υπάρξει ανάπτυξη στο νησί είναι τελικά συνώνυμο με την καταστροφή του; Πρόοδος, σημαίνει ισοπέδωση στα πάντα, χωρίς τον παραμικρό κανόνα και έλεγχο; Το παράδειγμα της Τουρκίας που διαχειρίστηκε με απληστία το φυσικό της πλούτο και τελικά τον κατέστρεψε, στρέφοντας τουρίστες προς τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας, δε μπορεί να μας αφυπνίσει πριν να είναι πολύ αργά;

Ο Δήμος Λευκάδας, που θέλησε να πάρει τον τόπο στα χέρια του(!), έπρεπε εδώ καιρό να έχει λάβει μέτρα για την προστασία του τόπου και είναι υπόλογος στο νόμο και την ηθική, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του για όσα έχουν συμβεί ως τώρα. Επίσης, ο Δήμος Λευκάδας ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να πράξει τα δέοντα, ώστε να σταματήσει τον κατακερματισμό που συμβαίνει στο νησί. Έπρεπε δε, προ πολλού, να είχε στελεχώσει την πολεοδομία του με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα σοβαρότατα καθήκοντά της και μας οφείλει εξηγήσεις για το λόγο που δεν το έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα παρ’ όλο τις κρούσεις που έχουν γίνει, αλλά αποδείχτηκαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Με την παρούσα επιστολή,

Καλείται ο βουλευτής Λευκάδας κύριος Καββαδάς,

τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και

κάθε άλλος αρμόδιος φορέας να λάβει θέση

για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ΩΡΑΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ- ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΩΡΑ!

Γ.Χ.

Most Popular