Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΗ εξέγερση του ’73 στο Πολυτεχνείο φωτίζει τους αγώνες του σήμερα.Συνεχίζουμε να...

Η εξέγερση του ’73 στο Πολυτεχνείο φωτίζει τους αγώνες του σήμερα.Συνεχίζουμε να περπατάμε στους ίδιους δρόμους, για τους ίδιους σκοπούς.

  • Εν μέσω ενός σκανδάλου που πληγώνει την Δημοκρατία και τους Θεσμούς της.
  • Ενώ συνεχίζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η σταδιακή ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής υπηρεσίας, η απαξίωση του δημόσιου σχολείου, η πλήρης υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, το ξεπούλημα δημόσιων εταιριών στρατηγικής σημασίας όπως η ΔΕΗ.
  • Σε μια περίοδο που η κοινωνία κάνει περικοπές στα βασικά είδη διατροφής και η ΝΔ «χαρίζει» δημόσιο χρήμα σε ολιγάρχες και γαλάζιες ακρίδες.
  • Τώρα που η Δημοκρατία βάλλεται από την αυταρχική και καθεστωτική λογική ενός αμετροεπή και ακατάλληλου πρωθυπουργού, που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους θεσμούς του κράτους.
  • Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση ελέγχει σχεδόν απόλυτα την ενημέρωση, έχοντας πάρει διαζύγιο από την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Τώρα είναι χρέος όλων μας μας να αγωνιστούμε για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα και το Λαό μας.

  • Να κρατήσουμε υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικής σημασίας υποδομές-υπηρεσίες, να αναβαθμίσουμε την δημόσια παιδείας σε όλα τα επίπεδα, να ενισχύσουμε τις δομές δημόσιας υγείας και να ανακτήσουμε τον έλεγχο κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών όπως η ΔΕΗ.
  • Να προστατεύσουμε και να εμβαθύνουμε την Δημοκρατία, να απεξαρτηθεί η Δικαιοσύνη από τη εκτελεστική εξουσία, να απελευθερωθεί η ενημέρωση από τα δεσμά της και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

Τώρα είναι η ώρα του κοινού αγώνα για την αλλαγή που απαιτούν οι καιροί.

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου, μας δίνει το πλαίσιο των δημοκρατικών αγώνων του σήμερα και το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» μας υπενθυμίζει το χρέος μας για το παρόν και το μέλλον.

Υποκλινόμαστε ευλαβικά σε όσους αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και θυσίαζαν τη ζωή τους για δημοκρατία στην πατρίδα μας!

31/3/2022

Γραφείο Τύπου της Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Most Popular