Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ενθρόνιση του Ηγουμένου Νικηφόρου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης (581 φώτο)

Η ενθρόνιση του Ηγουμένου Νικηφόρου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης (581 φώτο)

Με λαμπρότητα αλλά και σεμνοπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή 22 Απριλίου η Ενθρόνιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πεφανερωμένης, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικηφόρου, ο οποίος  εξελέγη παμψηφεί κατά την Σύναξη της  μοναστικής Αδελφότητος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου.

Σε μια μοναδική και κατανυκτική ατμόσφαιρα παρευρέθησαν οι Mοναχές, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου καθώς και ο δήμαρχος της Βόνιτσας.  Εξαιτίας της αγάπης προς το πρόσωπο του πατέρα Νικηφόρου  συγκεντρώθηκε  πλήθος κόσμου στη μονή για την σημερινή χαρμόσυνη ημέρα. Ωστόσο ο εξωτερικός χώρος  είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με επιπλέον καθίσματα και 2 γιγαντοθόνες για την άμεση παρακολούθηση της τελετής της ενθρόνισης. Στο τέλος της λειτουργίας ο σύλλογος Βορειοηπειρωτών, ο σύλλογος φίλων του Αγίου Όρους καθώς  και ο σύλλογος Φίλων Φανερωμένης πρόσφεραν δώρα στον Ηγούμενο.

Στο τέλος παρατέθηκε κέρασμα σε όλους και ενθύμια της ενθρονίσεως.

Στην  τράπεζα που παρατέθηκε έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Μητροπολίτη και του Ηγούμενου,  ένα καλογερικό μπαστούνι και ένα σετ ομοφόρων αντίστοιχα.

πατήστε εδώ για να δείτε το φωτορεπορτάζ

Most Popular