Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΗΛαϊκή Συσπέιρωσω σχετικά με την συνεδρίαση του Π.Σ. 27/3/2020

ΗΛαϊκή Συσπέιρωσω σχετικά με την συνεδρίαση του Π.Σ. 27/3/2020

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε αδιανόητο, να έχει προγραμματιστεί, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με 17 θέματα εκ των οποίων το ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει θέσει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να βρίσκεται στην τελευταία θέση! Από την ανάγνωση των υπολοίπων θεμάτων, δε φαίνεται να είναι όλα τόσο επείγοντα. Άλλωστε οι εισηγήσεις τους μέχρι στιγμής δεν έχουν καν αναρτηθεί.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Η περιφερειακή Αρχή έχει επιλέξει να φέρει το ζήτημα της πανδημίας στη διαδικασία της ενημέρωσης από την κα περιφερειάρχη, κατά την οποία, όμως, δεν προβλέπεται συζήτηση, τοποθετήσεις προτάσεις από τους περιφερειακούς συμβούλους ούτε αποφάσεις. Έχετε όμως και σεις ευθύνη, αφού με βάση τον κανονισμό διαμορφώνετε την Ημερήσια Διάταξη.

Θέλουμε, επίσης να σας υπενθυμίσουμε, ότι σε κανονικές συνθήκες η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης ήταν πάντα για το περιφερειακό συμβούλιο δύσκολη, χρονοβόρα και αναποτελεσματική. Πολύ περισσότερο τώρα, που ο κάθε περιφερειακός Σύμβουλος, θα βρίσκεται στο σπίτι του και πολύ πιθανό με δυσκολίες ακόμα και στη σύνδεση.

Τα προβλήματα και στα νησιά μας είναι τεράστια στο Δ. Σύστημα Υγείας, έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, έλλειψη και μη λειτουργία κλινών ΜΕΘ, μεταφορά ΜΕΘ από νοσοκομείο Αργοστολίου και Λευκάδας, έλλειψη μέτρων προστασίας στα νοσοκομεία αλλά και σε χώρους εργασίας, επιπτώσεις σε αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς κλπ. Απαιτείται μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποφάσεις.

Κύριο θέμα κατά τη γνώμη μας πρέπει να είναι ό,τι αφορά στην πανδημία, μέτρα και πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η περιφέρεια και θέματα που το συνοδεύουν (τροποποίηση προϋπολογισμού, πρόσληψη προσωπικού κλπ). Θα έχουμε άλλωστε ως εισηγητές του θέματος συγκεκριμένη τοποθέτηση.

 

Κε Πρόεδρε,

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ένα δύο πραγματικά επείγοντα θέματα, για τα οποία θα μπορούσε να προηγηθεί και μια τηλεφωνική επικοινωνία ώστε όλοι να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορείτε να ζητήσετε από την κυβέρνηση παράταση προθεσμιών .

Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής.

 

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

 

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ, Κολυβά Ευγενία, Μπαλού Αλεξάνδρα, Χαραλάμπους Μ.

Most Popular