Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕυχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων "Η Κόκκνη Εκκλησιά" για την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων “Η Κόκκνη Εκκλησιά” για την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση

unnamed (1)Η φετινή πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς ήταν η ομορφότερη και πολυπληθέστερη. Από νωρίς ο κόσμος ξεκίνησε να προσέρχεται, όπου στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλου, ο Αγιασμός καθώς και η χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο του π. Ευάγγελου Θειακού, του παλιού ιερέα των Πλατυστόμων που συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα λόγω προβλημάτων υγείας. Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά από πιστούς που φώναξαν “άξιος”. Έψαλε η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λευκάδας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έξω από την Ιερά Μονή έλαβε χώρα το εορταστικό κομμάτι της εκδήλωσης. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ειρήνη Βονιτσάνου καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες στο παλαίφατο μοναστήρι, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που μπορούν οι φυσιολάτρες να ανακαλύψουν μέσω των παλιών σηματοδοτημένων μονοπατιών. Στην συνέχεια παρουσίασε κατά σειρά εμφάνισης τα πέντε νεανικά χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών “Ο Φωτεινός”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού και Περιχώρων “Ο Αλέξανδρος”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”, του Μουσικοχορευτικού Ομίλου “Νέα Χορωδία Λευκάδας” και του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς “Ο Απόλλων”. Παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από την Κωνσταντινούπολη και την Προποντίδα, υπό την διδασκαλία των Σταύρακα Ελίνας (Φωτεινός και Απόλλωνας), Τσερέ Πένυς (Αλέξανδρος και Νέα Χορωδία), Κονδυλάτου Νικολέττας (Οι Σκάροι), Σταύρακα Έφης (Απόλλωνας). Όλα τα παιδιά απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για την όμορφη παρουσία τους. Έπειτα, ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα υπό τους ρυθμούς του DJ Παναγιώτη Κτίστη.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, οι Αντιδημάρχοι Λευκάδας κ.κ. Κώστας Σέρβος και Φίλιππος Κούρτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Γρηγόρης Γκογκάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δ.Ε. Ελλομένου κ. Βαγγέλης Θερμός.

Ευχαριστούμε ολόθερμα για την συνεργασία τα Διοικητικά Συμβούλια των πολιτιστικών συλλόγων, τους Χοροδιδασκάλους, τα παιδιά και τους γονείς τους. Θερμές ευχαριστίες και στον χοροδιδάσκαλο κ. Σταύρακα Ευθύμιο. Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη και τον ιερέα της ενορίας μας π. Σπυρίδωνα Αϊβασιλιώτη. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες οδηγούς (περισσότερα από 250 αυτοκίνητα εξυπηρετήθηκαν) που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των μελών του συλλόγου. Ευχαριστούμε τον Δήμο Λευκάδας για την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης καθώς και το αρτοποιείο “Το Παραδοσιακό” στα Λαζαράτα γα την δωρεά ψωμιού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Κατωπόδη Θανάση και Γαζή Μάριο καθώς και στα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσής μας. Τέλος, ευχαριστούμε θερμότατα τους εθελοντές που βοήθησαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Οι τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν ήταν δυο, το Νο 80 χρώματος ροζ που βρέθηκε και το Νο 23 χρώματος πράσινου που αναζητείται. Παρακαλούμε όποιος το κατέχει να επικοινωνήσει στο 6945308373. Επίσης, βρέθηκε παιδικό αντρικό μπουφάν. Παρακαλείται όποιος το αναζητά να επικοινωνήσει μαζί μας στο ίδιο τηλέφωνο.

Most Popular