Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βονιτσας: Καλεσμα σε αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βονιτσας: Καλεσμα σε αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.grLine

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καλεί το λαό της Λευκάδας σε κινητοποίηση για την αγωνιστική «υποδοχή» του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη την Παρασκευή 5 Ιούλη.

Κάτω από την μεγάλη πίεση του λαού του νησιού, της αγανάκτησης και της οργής των κατοίκων για την έλλειψη νερού, οργανώνεται κυβερνητική φιέστα για μια υπογραφή στη σύμβαση για τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές του Λούρου. Οργανώνουν κυβερνητική φιέστα για να μας πουν ότι θα έχουμε νερό το 2027(!) και ότι μέχρι τότε θα είμαστε στο έλεος της λειψυδρίας.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μεγάλο «έργο πνοής» το να φτάνει το νερό από τον ποταμό Λούρο στις βρύσες μας χωρίς να χάνονται τόνοι νερό, εδώ και πολλά χρόνια, από τον τρύπιο αγωγό που υδροδοτεί Άρτα-Πρέβεζα-Βόνιτσα-Λευκάδα.

Θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, γιατί δεν λαμβάνουν κανένα άλλο μέτρο από αυτά που δημιουργούν τα υπόλοιπα προβλήματα και δεν φτάνει το νερό σε όλα τα λαϊκά σπίτια. Τα διαλυμένα δίκτυα ύδρευσης, οι γεωτρήσεις που δεν μπορούν να δώσουν άλλο νερό και ένα σωρό άλλα προβλήματα που ούτε τους περνάει από το μυαλό να ασχοληθούν. Το ίδιο συμβαίνει με το άλλο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, με τα έργα που απεντάχθηκαν και δεν φαίνεται «φως στο τούνελ» από τη μεριά της κυβέρνησης.

Θέλουν να μας καθησυχάσουν ότι κι αυτή η χρηματοδότηση δεν θα εξαφανιστεί όπως έγινε με αυτή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με την παρουσία του εδώ ο πρωθυπουργός θέλει να διαφημίσει την πολιτική που μας έχει μαυρίσει τη ζωή, με την ακρίβεια, τη φτώχεια να τσακίζουν κόκκαλα.

Απαιτούμε

  • fast-track διαδικασίες όπως κάνουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Το να έχουμε νερό στα σπίτια μας δεν πολυτέλεια για να περιμένουμε πάνω από τρία χρόνια!
    • Χρηματοδότηση, προσωπικό και υποδομές στους Δήμους για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα και να μην διαλύουν τα δίκτυα.
    • Αντιμετώπιση και λύση του άλλου μεγάλου προβλήματος, της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού.

Το μαζικό συλλαλητήριο στις 20 Ιούνη δείχνει ότι όταν θέλει ο λαός, μπορεί!

2-7-24

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular