Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤO ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ HONG KONG

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤO ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ HONG KONG

  dimoslefkadas    Τη Λευκάδα επισκέφτηκε αντιπροσωπεία από το μακρινό Hong Kong τις προηγούμενες ημέρες με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

    Η οκταμελής αντιπροσωπεία αρχικά ενημερώθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, σε συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στο γραφείο του παρόντος και του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα τουρισμού, κ. Αθ. Περδικάρη, καθώς και του ειδικού συμβούλου, κ. Σπ. Πολίτη.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας από το Hong Kong ήταν η  κ. Regina  Ip,  μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, συνιδρυτής και Πρόεδρος του Νέου Λαϊκού Κόμματος.

Η κ. Ip, που είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Savantas και υπήρξε πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ (HKSAR), συνοδευόταν από τους συνεργάτες της ειδικούς σε θέματα επενδύσεων, κατασκευών και τουρισμού.

    Ο  Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ενημέρωσε τους εκλεκτούς επισκέπτες για το  ενδιαφέρον του Δήμου Λευκάδας για συνεργασία σε τομείς επενδύσεων και τουρισμού με χώρες της Ν.Α. Ασίας, όπως το Hong Kong και η ιδιαίτερα η Κίνα αναφέροντας πως αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή για το κοινό όφελος των λαών.

Τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λευκάδας, όπως η άμεση πρόσβαση, η διασύνδεση με το Άκτιο, οι νέοι οδικοί άξονες, η  κατασκευή λιμένων, οι φημισμένες σε παγκόσμιο επίπεδο  παραλίες, η αυθεντικότητα της ορεινής Λευκάδας, το μοναδικό Αρχιπέλαγος ιδανικό για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

    Η ξένη αντιπροσωπεία εστίασε στο ενδιαφέρον των κατοίκων του Hong Kong για τουρισμό κυρίως κατά τους μήνες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, σημείωσε την δυναμική που θα επέφεραν οι απευθείας πτήσεις από το Άκτιο, που μπορούν να διερευνηθούν σε επόμενο χρόνο.  (Στον τομέα  των πτήσεων ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι έχουν ανακοινωθεί απευθείας πτήσεις από τον Οκτώβριο από Αθήνα για Πεκίνο). 

Επίσης συμφώνησε αρχικά για εφαρμογή προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και ενδεχόμενης αδερφοποίησης με τη Λευκάδα, θέματα που μένει να διερευνηθούν.

    Η κ.  Regina Ip και οι συνεργάτες της δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στη Λευκάδα, ενώ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση των πολιτιστικών εκδηλώσεων παρακολουθώντας την Festa del Canale.

 

   

                                                                                 Λευκάδα, 24/07/2017

Most Popular