Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΕπιμελητήριο :"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης...

Επιμελητήριο :”Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 20/4/2022 στο Επιμελητήριο ημερίδα με θέμα “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας” σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Μαριαλένα Αθανασοπούλου, Ειδική Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους όπου μαζί με τους συνεργάτες της παρουσίασαν αναλυτικά το θεσμικό πλαίσιο της ρύθμισης και απάντησαν σε θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών-παροχή δεύτερης ευκαιρίας.  Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Α. Καββαδάς και ο αντιδήμαρχος κ. Α. Γαζής. Συζητήθηκε ακόμη ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών για τις επιχειρήσεις όπου με βάση εισοδηματικά κριτήρια προβλέπεται και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 240 δόσεις και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε έως 420 δόσεις.

Αναπτύχθηκε  το θέμα της ρύθμισης οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων, το μηχανισμό έγκαιρής προειδοποίησης για τις επιχειρήσεις ως καινοτόμο εργαλείο πρόληψης κινδύνων που απειλούν τη βιωσιμότητα τους. 

Ευελπιστούμε σε περαιτέρω στενή συνεργασία μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και του Επιμελητηρίου για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σ. Σκιαδαρέσης 

Most Popular