Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου...

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου


Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη (20-10-2022), στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Ο εορτασμός περιελάμβανε την τέλεση δοξολογίας, σήμερα το πρωί:

  • στην Κέρκυραστο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου,
  • στη Ζάκυνθο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου), χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ζακύνθου, κ. Διονύσιου και
  • στη Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό,

όπου αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παρατέθηκαν και μικρές δεξιώσεις.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών εκκλησιαστικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών, απόστρατοι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων ενώ στην Κέρκυρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος.

Εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κεφαλονιά, την Παρασκευή 21-10-2022 και ώρα 10:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, από την 18 έως και σήμερα 20 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.

Most Popular