Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕξελέγη Ισόβιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης ο πατέρας Νικηφόρος .(video+foto)

Εξελέγη Ισόβιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης ο πατέρας Νικηφόρος .(video+foto)

Μια λαμπρή ημέρα ήταν η σημερινή,  η  11ηΜαρτίου Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως για την εκκλησία μας και ειδικότερα για την Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης και τις σχέσεις της με το μοναστήρι της Φανερωμένης. Πρώτη φορά μετά από  100 ολόκληρα χρόνια έγιναν εκλογές με τους νόμους και τους τύπους που διέπει ο κανονισμός του Μοναστηρίου.

Σήμερα  έγινε η συνεδρίαση του ηγουμενοβασιλείου κεκλεισμένων των θυρών της εκκλησίας και εκλέχθηκε παμψηφεί ο Ιερομόναχος Νικηφόρος ως Ισόβιος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης. Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής ανακοινώνει το αποτέλεσμα: Ηγούμενος εκλέγεται παμψηφεί ο π. Νικηφόρος, οι  μοναχοί που είχαν δικαίωμα ψήφου  ήταν πέντε όλοι ψήφισαν υπέρ του Ιερομόναχου Νκηφόρου.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, έγινε γνωστό  το χαρμόσυνο αποτέλεσμα με το χτύπημα της καμπάνας σε χαρούμενους ρυθμό.

Στο μοναστήρι παραβρέθηκε πλήθος πιστών ανάμεσά τους ο βουλευτής Αθανάσιος Καββαδάς και ο πρώην βουλευτής Ξ. Βεργίνης.

Ο ηγούμενος Νικηφόρος ,εμφανώς  συγκινημένος , δόξασε την Θεοτόκο Φανερωμένη και είπε ότι είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα η ημέρα αυτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες στον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόφιλο και αναφέρθηκε στην όποια παρεξήγηση υπήρχε που έλαβε τέλος, στον πατέρα Αθανάσιο που συνέβαλε τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της Μονής, τον νομικό του σύμβουλο Νικόλαο Παπαγεωργίου, τους προέδρους του σωματείου Φίλων Ιεράς Μονής Φανερωμένης, κο Φωκά και κο Κοντομίχη, τους πατέρες της Ιεράς Μονής που πίστεψαν σε αυτή την ημέρα,  έμεινα δίπλα του και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης αναφέρθηκε και σε αυτούς που δείλιασαν και λιποτάκτησαν και έφυγαν από κοντά του αλλά δεν τον εντυπωσιάζει,  αναφέροντας το εδάφιο του Απ. Παύλου.

Επίσης ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Φέτση, τον Χ. Αργυρό, τον Ν. Βεργίνη, και το προσωπικό της Μονής.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης πέρασε τον Σταυρό στον λαιμό του ηγούμενο για τον οποίο σε όλη την διάρκεια της δοξολογίας έλεγε ΆΞΙΟΣ ΆΞΙΟΣ και το πλήθος επαναλάμβανε, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί από τους πιστούς  ήταν δακρυσμένοι . Εν συνεχεία ενημέρωσε τους πιστούς πως  μια άλλη μέρα θα γίνει η ενθρόνιση του  ηγούμενου και του ευχήθηκε να γίνει και Επίσκοπος ,  να τον χαιρόμαστε και να είναι γερός και δυνατός.

Στο τέλος  όλοι ευχήθηκαν στον Ηγούμενο να είναι άξιος …

 

 

 

 

Most Popular