Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΚΛΟΓH ΙΣΟΒΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΕΚΛΟΓH ΙΣΟΒΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόφιλου και σύμφωνα με το άρθρο 7 του εγκεκριμένου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (περιοδικό «ΕΚΚΛΗΣΙΑ», Φεβρουάριος 2018) Εσωτερικού Κανονισμού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, διεξήχθησαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ώρα 12 π.μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη ισόβιου Ηγουμένου.
Άπαντες οι εγγεγραμμένοι αδελφοί της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή εξελέγη παμψηφεί ισόβιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος ο Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας.
Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε Ευχαριστήριος Δοξολογία, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, παρουσία του Ιερού κλήρου, του νεοκλεγέντος Ηγουμένου, των αδελφών της Ιεράς Μονής, του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανασίου Καββαδά και πλήθους πιστών που ανέμεναν το αποτέλεσμα έξω από το Καθολικό της Μονής.
Μέλος της εφορευτικής επιτροπής ανέγνωσε το πρακτικό ψηφοφορίας και στη συνέχεια ο νεοεκλεγείς Ηγούμενος απηύθυνε σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στο τέλος της Ακολουθίας επιστήθιο Σταυρό στον νεοεκλεγέντα Ηγούμενο, ευχόμενος πάντα ΑΞΙΟΣ στα Ηγουμενικά του καθήκοντα.
Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό.

Most Popular