Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕκκλησιαστικό Κονσέρτο στην Κόκκινη Εκκλησιά με διεθνούς φήμης μουσικούς

Εκκλησιαστικό Κονσέρτο στην Κόκκινη Εκκλησιά με διεθνούς φήμης μουσικούς

Την Τρίτη, 3 Αυγούστου, στις 19:30, στην Ι. Μ. Κόκκινης Εκκλησιάς, θα παρουσιαστούν έργα των: Bach, Pergolesi, Marchello, Schubert από διάσημους ανά τον κόσμο Ρώσους μουσικούς και τον δικό μας εξαιρετικό Λευκάδιο βιολιστή, Παντελή Σταματέλο.

Συγκεκριμένα θα παίξουν οι: Alina Ibragimova, Dora Kakas, Emily Ross, Irina Polivanova, Jimmy Magsevi, Maxim Rysanov, Sascha Maisky, Vladislav Kozin, Gabriele Jebran Jakoub.

Το κονσέρτο εκκλησιαστικής μουσικής είναι ένας σταθμός του Music Sail Festival και συνεργάζονται για αυτό, η Sail Ionian, ο Σύλλογος για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου “Β. Νταίρπφελντ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων “Η Κόκκινη Εκκλησιά”.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ι.Μ. Φανερωμένης και ιδιαίτερα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο για την ευγενική παραχώρηση της Κόκκινης Εκκλησιάς και την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας.

 

Το κονσέρτο θα αποτελέσει επίσης την αφορμή για την οικονομική ενίσχυση του σπουδαίου έργου της αποκατάστασης του μοναστηριού με την προαιρετική προσφορά του κοινού.

Το Μουσικό Φεστιβάλ / Music Sail Festival αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης ξανά των τόπων πολιτισμού και Ιστορίας των νησιών μας. Η παγκόσμια γλώσσα της κλασικής μουσικής, οι διεθνείς καλλιτέχνες και ο τόπος του Κόσμου που είναι η Κόκκινη Εκκλησιά – παγκόσμιο σύμβολο πνευματικότητας και ανάτασης – θα μας ενώσουν όλους σε μια πραγματική πνευματική και μουσική εμπειρία.

Most Popular