Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕκθαμβωτικά τα εγκαίνια του μουσείου "'Αγγελος Σικελιανός"

Εκθαμβωτικά τα εγκαίνια του μουσείου “‘Αγγελος Σικελιανός”

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνεια του μουσείου Άγγελος Σικελιανός, τα οποία πραγματικά ήταν υπέροχα.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνιζε ο ηθοποιός κος Δ.Βερυκιος  ο οποίος  απήγγειλε στοίχους από τον «Αλαφροΐσκιωτο». Κατόπιν ακολούθησε ο αγιασμός από τον  πανοσιολογιότατο πατέρα Ιωανίκιο και τον ιερολογιότατο πατέρα Σπυρίδωνα.

Μετά κόπηκε η καθιερωμένη κορδέλα και το λόγο πήρε ο δήμαρχος Λευκάδας κος Δρακονταειδής. Ο οποίος  Τον άρχοντα της λαλιάς μας, τον αλαφρωίσκωτο , τον αστραπόγιανο. Η ποίηση του Σύμβολο ζωής .

Στα εγκαίνια  παραβρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής , ο συντοπίτης μας  υπουργός που μίλησε για τον Επτανησιακό Πολιτισμό και τους εκπροσώπους του. Ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αποκατάστασης της οικίας Σικελιανού . Πρώτα από όλους  τον πρώην βουλευτή Λευκάδας  Ξενοφώντα Βεργίνη ο οποίος απέστειλε προσωπική επιστολή στον τότε διοικητή της Εθνικής κον  Αράπογλου , τους πρώην δημάρχους Βασίλη Φέτση και Κ. Αραβανή,τους πρώην αντιδημάρχους και του υπηρεσιακούς παράγοντες , μίλησε για τη σκόπελο που αντιμετώπισε το 2014. Τέλος ευχαρίστησε τους δωρητές των αντικειμένων , τα μουσεία και φυσικά πρόσωπα και  τους δύο δημιουργούς του μουσείου κ. Τζώνο και κ. Σκλατσά.  Τους αντιδημάρχους  και τους υπαλλήλους του δήμου. Το τεράστιο ευχαριστώ “αφορά την  Εθνική Τράπεζα που την εκπροσωπούσε ο Διευθύνων σύμβουλος , Λεωνίδας Φραγκιαδάκης “.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η ομιλία της δισέγγονης του ποιητή μας, κόρη του Tζων , Ελένης Σικελιανού…

“Η κα Ελένη Σικελιανού που κατέφθασε σήμερα από την Αμερική ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση μας,, η οποία μέσα από λίγα λόγια περιέγραψε το μεγαλείο του ονόματος Σικελιανού . Στο τέλος η ΦΕΛ ψυχαγώγησε τους προσκεκλημένους  και τους μάγεψε με  “Το πνευματικό εμβατήριο” , από τον βαρύτονο Παντελή Κοντό κατάφερε και καθήλωσε τους πάντες.

Στο κλείσιμο της βραδιάς , οι παρευρισκόμενοι εκτός Λευκάδας μπήκαν στο εσωτερικό του μουσείου για την πρώτη τους ξενάγηση και οι υπόλοιποι απόλαυσαν το κοκτέιλ στον διαμορφωμένο κήπο του σπιτιού του ποιητή  υπό της ήχους της κομπανίας Αγιομαυρτίκης παρέας.

Μια υπέρλαπρη βραδιά οι οποία θα μείνει στις μνήμες αυτών που έλαβαν μέρος και όπως είπε ο Δημήτρης Βερύκιος, ο οποίος ομολογουμένως ξεπέρασε τον εαυτό του όλοι θα λέμε “Ήμουν κι εγώ εκεί”.

Most Popular