Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕκδηλώσεις της Βουλής για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων...

Εκδηλώσεις της Βουλής για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

 

 21μαη

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει η Βουλή των Ελλήνων την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

  • Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών. Στη συνεδρίαση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρας, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων νήσων και δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Πάλης.  Την κεντρική ομιλία με τίτλο  «Οι τελευταίοι ριζοσπάστες» θα απευθύνει ο καθηγητής  του Ιόνιου Πανεπιστημίου και Διευθυντής της Ν. Εστίας κ. Ν. Καραδαπιδάκης. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

 

  • Στις 18:30 στο Εντευκτήριο της Βουλής θα ακολουθήσει εκδήλωση με τίτλο «Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά», με θεατρικά δρώμενα, απαγγελίες κειμένων και ρεσιτάλ μελοποιημένων επτανησιακών ποιημάτων.

Most Popular