Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας από το Περιφερειακό...

Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Λευκάδας για την αποκατάσταση των ζημιών στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, το οποίο υπέστη βλάβες από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015 και στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί, ενέκρινε στη σημερινή (12/6) συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΙΝ.

 

Το έργο «Επισκευές λόγω σεισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας» με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και που θα υλοποιηθεί από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας, περιλαμβάνει ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κτιρίου με μεταλλικούς μανδύες στα υποστυλώματα, ενώ εκτός από τις εργασίες ενίσχυσης, θα πραγματοποιηθούν και εργασίες συντήρησης – βελτίωσης του σχολείου (ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, υδραυλικά, ελαιοχρωματισμοί, αποκαταστάσεις σε στέγη – δάπεδα – τοίχους, πόρτες και κουφώματα, κλπ.).

 

«Η επισκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας είναι ένα έργο που εκκρεμεί από το σεισμό του 2015. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Με γνώμονα πάντα τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους, από τον περασμένο Οκτώβριο, με συνεχή προσπάθεια, προχωράμε τις διαδικασίες, και με τη σημερινή έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Most Popular