Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕγκαινιάστηκε, επιτέλους, από τον Αλέξη Τσίπρα το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας (video)-...

Εγκαινιάστηκε, επιτέλους, από τον Αλέξη Τσίπρα το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας (video)- ‘Ενα στολίδι για το νομό μας

Επιτέλους μπήκε ένα λιθαράκι στο πολύπαθο τομέα της υγείας. Από τώρα το νέο νοσοκομείο Λευκάδας είναι πραγματικότητα, ενα κόσμημα για το νομό μας και τις γειτνιάζουσες περιοχές. Την κορδέλα έκοψε ο πρθυπουργός της Χώρας κος Αλέξης Τσίπρας.

Στην τελετή των εγκαινίων, πέραν του πρωθυπουργού, έδωσαν το «παρών» οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποσταλάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής καθώς και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Λευκάδας κος Θανάσης Καββαδάς, ο περιοφερειάρχης κος Θ. Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Θ. Χαλικιάς, ο δήμαρχος Κ.Δρακονταειδής, οι αντιδήμαρχοι Θ.Περδικάρης, Κ.Σέρβος ο πρόεδρος του επιμελητρίου κος Σ.Σκιαδαρέσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Γ.Λιβιτσάνος κ.α.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε σε αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας».

Οπως είπε, «υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει. […] Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Το έργο

Το έργο ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Διαθέτει 123 κλίνες και είναι εξοπλισμένο με άρτιο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, παρέχοντας υψηλής ποιότητας, δημόσιες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Το νέο κτίριο άρχισε να κατασκευάζεται το 2013.

Η τελευταία ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου του νησιού, με τη δημιουργία νέας πτέρυγας, έγινε το 1964. Είχε κατασκευαστεί το 1953.

 

                                            

Most Popular