Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔωρεάν φιλοξενία στην αδελφή πόλη Λεκάτ Γαλλίας για το γκρουπ που...

Δωρεάν φιλοξενία στην αδελφή πόλη Λεκάτ Γαλλίας για το γκρουπ που θα αποσπάσει τη καρναβαλική ράβδο το 2017

images (1)Την Τετάρτη 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των καρναβαλιστών , στην ουσία πρόκειται για μια συζήτηση με απώτερο σκοπό  την καλύτερη οργάνωση του φετινού Καρναβαλιού.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκαν  ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου  κ. Σπύρος Αρβανίτης και η σύμβουλος του Δήμου κα Ιωάννα Φίλιππα.

Το κοινό απαρτιζόταν  από μέλη πολιτιστικών  συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και από τους συνηθισμένου ς αρχηγούς καρναβαλικών γκρουπ.

Στην συνάντηση ενημερωθήκαμε ότι το καρναβάλι θα παρουσιάσει ο  Νικόλαος Βερύκιος , ο οποίος είναι πολυτάλαντος και είναι μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή.

΄Εγιναν προτάσεις για καλύτερη οργάνωση της τσικνοπέμπτης, που φέτος θα έχει και ζωντανή ορχήστρα στην κεντρική πλατεία ώστε να υποδεχτούν τον βασιλιά καρνάβαλο, μετα μουσικής οι παρευρισκόμενοι.

Η έκπληξη της βραδιάς  ήταν το “δώρο” των νικητών της 26ης Φεβρουαρίου, ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης. Η αδελφοποιημένη πόλη  Λεκάτ  Γαλλίας  προθυμοποιήθηκε  να φιλοξενήσει εντελώς δωρεάν το νικητήριο γκρουπ της Καρναβαλικής παρέλασης που θα αποσπάσει την καρναβαλική ράβδο!

Αρκεί να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια !!! Συγκεκριμένα  όπως μας ενημέρωσε ο κος Αρβανίτης διατίθενται να φιλοξενήσουν περίπου 80 άτομα αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα. Στη πόλη Λεκάτ πραγματοποιείται μια αντίστοιχη καρναβαλική φιέστα περίπου στις 25 Μαΐου.

Η διάρκεια του ταξιδιού δεν θα ξεπεράσει της 4 ημέρες και το νικητήριο γκρουπ θα πρέπει να λάβει μέρος με τις ίδιες αποκριάτικες στολές που θα παρουσιαστεί στη Λευκάδα και στη Λεκάτ.

 

Αγλαΐα Κυριάκου

Most Popular