Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «Γνωριμία με την Ορθόδοξη Πίστη, Λατρεία και Ζωή»

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «Γνωριμία με την Ορθόδοξη Πίστη, Λατρεία και Ζωή»

Η βάση της χριστιανικής αγωγής είναι η οικογένεια. Ο σπόρος που ρίχνει ο κληρικός ή ο λαϊκός κατηχητής στην καρδιά του παιδιού, με εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, αποδίδει περισσότερο όταν ο γεωργός συναντήσει «εύφορη γη», ψυχή καλλιεργημένη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Η Εκκλησία μας διοργανώνει πλήθος ευκαιριών για τα παιδιά. Οι σημερινοί γονείς όμως, αν και πολλοί θα το ήθελαν, δεν έχουν τα εκκλησιαστικά βιώματα της παραδοσιακής κοινωνίας, όπως οι προηγούμενες γενιές. Δεν υπάρχουν συνεπώς αυτονόητα σήμερα. Χρειάζεται να ξαναγνωρίσουμε την Πίστη μας, αν θέλουμε να μεταλαμπαδεύεται και στις νεότερες γενιές η Αλήθεια που ελευθερώνει και σώζει τον άνθρωπο.

Το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας δημιουργεί έτσι μία ακόμη ευκαιρία διαλόγου για ενήλικες –γονείς και όχι μόνο- στην περιφέρεια του νησιού μας.

Έτσι, μία ΤΡΙΤΗ τό μήνα, σε τέσσερις περιοχές της Λευκάδας (Λαζαράτα, Μεγάλο Αυλάκι, Άγιο Πέτρο, Καλαμίτσι) οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα για «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ».

Με την φροντίδα του Ιεροκήρυκος και Διευθυντού του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη θα πραγματοποιείται προβολή – παρουσίαση σχετικά με τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Θα ακολουθεί ελεύθερος διάλογος, προκειμένου να επιλυθούν απορίες και να συζητηθούν επιφυλάξεις, ενστάσεις και προβληματισμοί γύρω από την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Όσοι θα ήθελαν, προσκαλούνται ελεύθερα να συμμετάσχουν.

Πληροφορίες στις Ενορίες και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως (τηλ.:  2645022415, εσ.:  21-23 και 6974795265).

 

Λευκάδα, 19 Οκτωβρίου 2017

 

 

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Most Popular