Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔιάγγελμα Α.Τσίπρα: Τα μνημόνια τελείωσαν- Η καταστροφή συνεχίζεται...

Διάγγελμα Α.Τσίπρα: Τα μνημόνια τελείωσαν- Η καταστροφή συνεχίζεται…

Απογοητευτικός ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το νησί ης Οδύσσειας, την Ιθάκη, για να καταδείξει ότι η «οδύσσεια» του ελληνικού λαού μετά από 8 χρόνια μνημονίων τελείωσε, απλά πραγματικά δε ξέρουμε αν ακόμα κι ο ίδιος το πιστεύει.

Ιστορική χαρακτήρισε στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας την «απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει το τιμόνι της χώρας σε νέους καπετάνιους πριν 3,5 χρόνια».

«Περάσαμε από πολλά κύματα για να φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.  «Τα μνημόνια της λιτότητας και της ύφεσης επιτέλους τελείωσαν. Αφήσαμε πίσω μας τις συμπληγάδες. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή».

Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια πρωτοφανούς, ευρύτερης και βαθύτερης οικονομικής καταστροφής από αυτή που υπέστη στον Β’ΠΠ, με απώλεια του 1/3 του ΑΕΠ της και του 10% του πληθυσμού της, όπως ακριβώς στην δεκαετία του Β’ΠΠ και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε βγαίνει αύριο από τα Μνημόνια σε πολύ χειρότερη θέση από αυτή που είχε όταν εισήλθε.

Τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό, η διακοπή κυήσεων για οικονομικούς λόγους ξεπέρασε τις 500.000 επεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ χιλιάδες αυτοκτόνησαν και πολλοί άλλοι απλά πέθαναν γιατί δεν άντεχαν την οικονομική καταστροφή των ιδίων ή των δικών τους ανθρώπων.

Ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο ξένοι, κατά κανόνα αλλόθρησκοι, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τους Ελληνες που χάθηκαν και υλοποιώντας την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση εν καιρώ ειρήνης,

Η ελληνική οικονομία εισήλθε στα Μνημόνια με έλλειμμα 128% επί του ΑΕΠ και σήμερα το έλλειμμα είναι 175%!

Χρωστούσε σε καθαρά λεφτά ο δημόσιος τομέας τον Μάιο του 2010, 320 δισ. ευρώ και τώρα χρωστά 345 δισ. ευρώ, οι ιδιώτες χρωστούσαν στο κράτος 50 δισ. και τώρα χρωστούν 105 δισ

Θα διερωτηθεί κανείς «Πώς και γιατί μπήκαμε και γιατί βγήκαμε;» αφού όλοι οι δείκτες έχουν χειροτερεύσει, αλλά εδώ δεν υπάρχει απάντηση αν δεν θέλεις να… βρίσεις.

Η χώρα έχει εκχωρήσει δημοσιονομική κυριαρχία για 99 χρόνια (τόσο χρόνια πήραν οι ξένοι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας), ενώ μέχρι το 2060 θα πληρώνουμε τα… απλήρωτα δάνεια!

Δημογραφικά η παρακμή είναι εντεινόμενη και αυτό επιτείνει το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας σε όλα τα επίπεδα: Η φορολογική βάση δεν διευρύνεται, οι συνταξιούχοι θα γίνουν περισσότεροι από τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για τους συνταξιούχους, το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό δεν θα υπάρχει και όλα δείχνουν ότι αν εξελιχθούμε σε μια Βουλγαρία ή σε μία Σερβία που έχασαν 30-50% του πληθυσμού τους μέσα σε μία τριακονταετία, θα είμαστε τυχεροί.

 

 

Most Popular