Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔεύτερη συνάντηση «Διαλόγων Γονέων»:«Δεν μπορώ χωρίς τη μαμά μου»

Δεύτερη συνάντηση «Διαλόγων Γονέων»:«Δεν μπορώ χωρίς τη μαμά μου»

Συνεχίζεται η φετινή πορεία των «Διαλόγων Γονέων», που ξανάγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους πολυάριθμους γονείς που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στην «Καταφυγή» την Κυριακή 30.10.2022 με ομιλητή τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη και θέμα την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.

Η επόμενη, δεύτερη στη σειρά, συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία) την ερχόμενη Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6.30 μ.μ.

Θα μιλήσει η συμπολίτισσά μας ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια κ. Ελευθερία Αραβανή με θέμα: «Δεν μπορώ χωρίς τη μαμά μου».

Ο τίτλος της εισήγησης προέρχεται από τη συμβολή της κυρίας Αραβανή στον συλλογικό τόμο «Μιλώντας με τα παιδιά μας για πάθη και εξαρτήσεις» των εκδόσεων Αρχονταρίκι.

Η αυτονόμηση του παιδιού από την ασφυκτική, πολλές φορές, «αγκαλιά» της μητέρας και του οικογενειακού πλαισίου γενικά είναι όρος ουσιαστικός για την ολοκληρωμένη κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Είναι ανάγκη να κινηθούν τα παιδιά μας βαθμιαία σε ένα πλαίσιο ελευθερίας, αν θέλουμε να οδηγηθούν με συνέπεια και σταθερότητα σε μια αυτοδύναμη και υπεύθυνη ενήλικη ζωή.

Η αμφισβήτηση ή και άρνηση της δυνατότητας αυτής στα παιδιά μας, με τις αλυσιδωτές συνέπειες στην προσωπική τους συγκρότηση και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, δεν είναι δυστυχώς ασυνήθιστη στη σύγχρονη «απελευθερωμένη» κατά τα άλλα κοινωνική πραγματικότητα.

Το θέμα προσφέρεται για συζήτηση πολλή, που θα ακολουθήσει την ομιλία.

Παράλληλα, νέοι άνθρωποι θα απασχολήσουν τα παιδιά σε άλλον χώρο του κτιρίου, προκειμένου οι γονείς απερίσπαστοι να συμμετάσχουν στον σχετικό διάλογο.

Λευκάδα, 8 Νοεμβρίου 2022

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Most Popular