Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Και το Νυδρί αποκτά πλέον έναν δικό του...

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Και το Νυδρί αποκτά πλέον έναν δικό του χώρο πολιτισμού αντάξιο της ιστορίας του».

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 15/3/2022, εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου: «Επανάχρηση Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νυδριού & Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Νυδριού-Πολυχώρος Νταίρπφελντ», π/υ 291.000,00€. Η κάλυψη του προϋπολογισμού θα γίνει από ιδίους πόρους κατά το ποσό των 112.657,60€, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από την πρόσκληση “Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου υποβλήθηκε η πρότασή μας.

Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, που χτίστηκε κατά τον μεσοπόλεμο, και χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως ιατρείο, χώρος συνεδριάσεων, αλλά φιλοξένησε και τοπικούς συλλόγους, διαφοροποιείται κατά χρήση για ακόμη μια φορά.  Η επανάχρηση του κτιρίου, και ο σχεδιασμός του ως πολιτιστικό κέντρο – χώρος Wilhekm Dörpfeld, έχει σαν στόχο να προσφέρει σημαντικό πεδίο έρευνας της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Λευκάδας και όχι μόνο. Ο νέος μουσειακός και εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενεί δράσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις και εργασίες, που θα αφορούν του κατοίκους αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επισκέπτη. Επίσης θα υποστηρίξει στεγαστικά πολιτιστικές δραστηριότητες  της ευρύτερης περιοχής.

Προβλέπεται ολική ανακαίνιση η οποία θα αναδείξει τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, ειδικότερα την αποκάλυψη της πέτρινης δομής του ισογείου. Στο πλαίσιο το γενικότερου εκσυγχρονισμού του κτιρίου, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην προσβασιμότητα του κτιρίου για ΑμεΑ, στην ηλεκτρομηχανική αναβάθμιση (κλιματισμός, συστήματα ασφαλείας, περιφερειακό και εσωτερικό φωτισμό κά), καθώς και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις για σχετικές προβολές.

Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε, να αναδεικνύουμε και να αξιοποιούμε το κτιριακό απόθεμα του δήμου μας, κάνοντάς το ασφαλές, λειτουργικό και χρήσιμο για τους πολίτες.

                                                                                          ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular