Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΓια 4η χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο

Για 4η χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Για 4η χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα αλληλεγγύης

 

Την ώρα που η κυβέρνηση με τους συμμάχους της πανηγυρίζουν για το “τέλος των μνημονίων” και την επιστροφή στην κανονικότητα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ζουν στην καθημερινή πραγματικότητα! Η πραγματικότητα αυτή λέει ότι κανένας από τους “μνημονιακούς” νόμους δεν έχει καταργηθεί, ότι η “ανάπτυξή” τους βασίζεται πάνω στα κατεστραμμένα εργασιακά δικαιώματα, ότι για την υγεία και την παιδεία βάζουμε συνέχεια το χέρι στην τσέπη.

Όταν οι εκμεταλλευτές μας καταρτίζουν προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μοιράζουν ψίχουλα στους εξαθλιωμένους που οι ίδιοι δημιούργησαν. Παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν χαρτζιλίκι στους φτωχότερους, μόνο τους μεγάλους δεν πειράζουν γιατί αυτούς εκπροσωπούν.

Όταν προσφεύγουν σε βοήθεια των πυρόπληκτων της Αττικής, των πλημμυροπαθών της Μάνδρας θέλουν να αποκρύψουν πως στο σύστημα τους, για τις φυσικές καταστροφές δε φταίει ούτε η κλιματική αλλαγή, ούτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε η μαύρη μας η μοίρα. Φταίει η πολιτική τους που θυσιάζει την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία του λαού, χάρη των πολεμικών δαπανών του ΝΑΤΟ και της επιδότησης του μεγάλου κεφαλαίου με ζεστό χρήμα.      

Ξεκινάει και φέτος μία νέα σχολική χρονιά όπου οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δε θα κυλίσουν «κανονικά», όπως για άλλη μία φορά υπόσχεται η κυβέρνηση.

Οι επιλογές των μαθητών και των γονιών τους μπαίνουν στην πρέσα στο όνομα της “οικονομικής δυσπραγίας” με περικοπές τμημάτων, μαθημάτων επιλογής και ειδικοτήτων. Οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα των 27 και 28 μαθητών γιατί το Υπουργείο πρέπει να εξοικονομήσει τμήματα και ως εκ τούτου εκπαιδευτικούς. Παρά τα παραπάνω, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι μεγάλα την ίδια ώρα που έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2009 και 25.000 αναπληρωτές δουλεύουν κάθε χρόνο στα σχολεία.

Η κυβέρνηση σε πλήρη συνεννόηση με την ΕΕ και το ΟΟΣΑ ετοιμάζουν ένα ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς. Το νέο νομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φτιάξει ένα σχολείο με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις, με σκληρό ανταγωνισμό και “χαμένους” τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς.

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα τα σωματεία και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδος επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο οι ανάγκες αυξάνουν! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν το χέρι αγωνιστικής αλληλεγγύης που απλώνεται στην πόλη μας με τις δραστηριότητες των εργατικών ταξικών σωματείων. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και φέτος για 4η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Με ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

 

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6980214408

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από καθηγητές, δασκάλους, γονείς, μαθητές έως και 10 Οκτώβρη στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, Γ. Μεσσήνη 3.

Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 πμ έως τις 2 μμ. και 4μμ εώς τις 8μμ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 15 Οκτώβρίου.

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

Most Popular