Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓΙΑ φύλακες με μισθό 250 ευρώ τον μήνα εκβιάζουν οι Γερμανοί!

ΓΙΑ φύλακες με μισθό 250 ευρώ τον μήνα εκβιάζουν οι Γερμανοί!

fraport

Οι πιέσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης και η περίεργη στάση κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία FRAPORT, που έχει αναλάβει τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, εκβιάζει τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να μη διεξάγουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πιστοποίηση των υπαλλήλων σεκιούριτι. Με το πρόσχημα ότι χωρίς υπαλλήλους δεν θα λειτουργήσουν οι αερολιμένες, η εταιρεία επιχειρεί να κάνει τις δικές της εξετάσεις-εξπρές, παραμερίζοντας τον νόμιμο επόπτη της πολιτείας που είναι ο ΕΟΠΠΕΠ. Οι εξετάσεις αυτές δεν θα δίνουν καμία επίσημη πιστοποίηση στους υπαλλήλους, με στόχο αυτοί να θεωρούνται ανειδίκευτοι και να παίρνουν τον χαμηλότερο δυνατό μισθό !!

Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο όλων είναι ότι, ενώ η FRAPORT και τα εν Ελλάδι θυγατρικά-συνεργαζόμενα σχήματα επικαλούνται έλλειψη υπαλλήλων σεκιούριτι και προωθούν τις δικές τους εξετάσεις μαϊμού, υπάρχουν (και στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνεργοι) 35.000 πιστοποιημένοι υπάλληλοι ασφαλείας με τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ ! Οι υπάλληλοι αυτοί, όμως, λόγω της πιστοποίησης δικαιούνται αμοιβή και εργασιακές συνθήκες που προβλέπονται από την εγχώρια νομοθεσία. Αυτό ενοχλεί τη γερμανική εταιρεία και τους δορυφόρους της που θέλουν απασχολούμενους των 250 ευρώ το μήνα !

Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πιέζουν να αναλάβει πλήρως τη διοργάνωση της πιστοποίησης-παρωδίας το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας), παραμερίζοντας τον φυσικό διοργανωτή εξετάσεων πιστοποίησης, που είναι το υπουργείο Παιδείας, και τον αρμόδιο φορέα του που είναι ο ΕΟΠΠΕΠ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος εστάλη στον ΕΟΠΠΕΠ σχέδιο ΚΥΑ που όριζε την πλήρη ανάθεση της διεξαγωγής των εξετάσεων στο ΚΕΜΕΑ. Το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΠΕ απέρριψε ομόφωνα το σχέδιο της ΚΥΑ, αναφέροντας ότι πλήττει το δημόσιο συμφέρον.

Συμφωνεί και ο Τόσκας ;
Η απάντηση του ΚΕΜΕΑ προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ είναι αποκαλυπτική τόσο για το περίεργο παιχνίδι πίσω από την απόπειρα απόσυρσης του ΕΟΠΠΕΠ όσο και για τον φωτογραφικό χαρακτήρα της προωθούμενης διάταξης. Ο συντάσσων την απάντηση, αφού επικαλείται τη σύμφωνη άποψη του κ. Τόσκα και ‘’αυξημένες ανάγκες’’ (προφανώς 35.000 πιστοποιημένοι υπάλληλοι σεκιούριτι δεν φτάνουν….), κάνει λόγο για ‘’κατ’εξαίρεση απόφαση και μόνο για την τρέχουσα περίοδο μέχρι τον Δεκέμβριου του 2017 !!’’. Όσος χρόνος χρειάζεται δηλαδή για να προσλάβει η Fraport με μεσαιωνικούς όρους τους ανειδίκευτους εργαζόμενους. Φαίνεται πως κάποιοι ονειρεύονται η Ελλάδα να καταστεί γερμανική Ειδική Οικονομική Ζώνη, μια αποικία όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ίχνος δικαιώματος.

Σχόλια για την τελευταία φράση : Δεν φταίνε μόνο οι ξένοι. Για δείτε τι έχει κάνει και η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να φτάσουμε έως εδώ….

(Εφσυν)

Most Popular