Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΓια την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, για τα Ιόνια που...

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, για τα Ιόνια που μας αξίζουν. Για τη Λευκάδα ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΟ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ

Σημείωση: Στις Περιφερειακές εκλογές μπορούμε να βάλουμε έως 2 σταυρούς
Βιογραφικό
Ο Ευτύχιος Ζουριδάκης υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος του πρώην Δήμου Ελλομένου, ενώ το 2011 εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Λευκάδας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού.Το 2013- 2014 κατείχε τη θέση του Αντιδήμαρχου Αθλητισμού & Εθελοντισμού. Κατά τη θητεία του σε αυτή τη θέση πραγματ τοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και επισκευής των γηπέδων Λευκάδας, Αγίου Πέτρου, Σφακιωτών, Νυδριού και του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ διοργανώθηκαν σημαντικά αθλητικά γεγονότα όπως η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στη Λευκάδα, η διοργάνωση της επίσκεψης στην Λευκάδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με τη συμμετοχή Ελλήνων Ολυμπιονικών (Πύρρος Δήμας, Ειρήνη Αϊνδηλή, Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Παρασκευοπούλου) οι οποίοι εκπαίδευσαν τους μαθητές των σχολίων της Λευκάδας στα ολυμπιακά αθλήματα.
Το 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας και ανέλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Επί της θητείας του ο Δήμος Λευκάδας εντάχθηκε σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα και είχε την ευθύνη για την εξέλιξη προώθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος τοπικής ανάπτυξης Leader, του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία, καθώς και την ευθύνη για τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων “Δάφνη” για την εκπόνηση μελετών όπως η μελέτη για το Δίκτυο Περιπατητικών Διαδρομών του Δήμου Λευκάδας, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων οχημάτων και Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος “WiFi4EU”, μέσω του οποίου παρέχει ται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της πόλης της Λευκάδας.
Στον τομέα ευθύνης του εντάσσονταν τα ιχθυοτροφία (βάρια) του Δήμου Λευκάδας, έτσι κατά τη θητεία του εκπονήθηκε και δημοπρα τήθηκε η μελέτη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της λιμνοθά λασσας του Αβλέμονα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 2.768.000€. Την ίδια περίοδο εξωραΐστηκε και συντηρήθηκε το κτίριο του μικρού ιβαριού στο οποίο μεταφέρθηκε το δημοτικό Ιχθυοπωλείο του Δήμου Λευκάδας. Σε συνεργασία του δημοτικού Ιχθυοπωλείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκάδας, διατέθηκαν μεγάλες ποσότητες ιχθύων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.
Κατά τη θητεία του ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Λευκάδας 2019 – 2021, είχε την ευθύνη για τη διαχείριση του κεντρικού δημοτικού κοιμητηρίου στην πόλη της Λευκάδας, στο οποίο πραγματοποιή θηκαν πλήθος εργασιών όπως εγκατάσταση τουαλετών, κατασκευή καμπαναριού, τσιμεντόστρωση διαδρόμων, επέκταση δικτύου ύδρευσης, τοποθέτηση παγκακίων, γενικευμένες εργασί ες εξωραϊσμού και καλλωπισμού. Επίσης, με τον συντονισμό του πραγματοποιήθηκαν εργασίες και στα κοιμητήρια των τοπικών κοινοτήτων Ευγήρου, Καβάλου, Καρυωτών, Κατούνας. Περιγιαλίου, Αθανίου καθώς και η επέκταση του κοιμητηρίου Νικιάνας.
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του την περίοδο 2019 – 2021 οργανώθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση σύλληψης των ανεπιτήρη των βοοειδών στην ορεινή Λευκάδα, η οποία παρά τις δύσκολες συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν περισσότερα από 100 ζώα, τα οποία εκποιήθηκαν και το κρέας τους δόθηκε στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λευκάδας, του γηροκομείου κ.α.
Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Λευκάδας, προχώρησε στον συντονισμό της διαδικασίας προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού του Δημοτικού Κτηνιατρείου, την προμήθεια οικίσκου για την αποθεραπεία των ζώων μετά από μαζικές στειρώσεις, την οργάνωση μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λευκάδας δράσεων μαζικών στειρώσεων & εμβόλιασμών, τη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων τροφής για τα αδέσποτα ζώα, τη σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών καθώς και την περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων σκυλιών. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και η αδειοδότηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου Λευκάδας.
Το 2022 ανέλαβε τα καθήκοντα Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Λευκάδας, καθώς και τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελλομέν νου, πραγματοποιώντας σημαντικές διοικητικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολεοδομίας και των υφιστάμενων τμημάτων, οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στην καλύτερη οργάνωση και την απόδοση της υπηρεσίας.
Επί της θητείας του ολοκληρώθηκε το σχέδιο πόλης Λυγιάς – Καρυωτών, η επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών, την προτεραιοποίηση έκδοσης βεβαιώσεων των κατά παρέκκλιση οικοπέδων, χρηματοδότηση των γεωλογικών μελετών για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης Νικιάνας, καθώς και την ολοκλήρωση διορθωτικών πράξεων του σχεδίου πόλης Λευκάδας.
Ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου συντόνισε τις ενέργειες για την ολοκλήρωση της κατασκευής των πεζοδρομίων του Μεγάλου Αυλακιού, την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδό τηση της για την αλλαγή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Νυδριού. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πεζοδρομήσεις στο Νυδρί, σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό και την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.
Βασικές Αρχές της Ιόνιας Εποχής
Βασική αρχή της δικής μας διακυβέρνησης θα είναι ο σεβασμός στον πολίτη και στις ανάγκες της κοινωνίας. Προερχόμαστε από την κοινωνία, είμαστε ενεργά μέλη της και με αίσθημα ευθύνης θα παραμείνουμε κομμάτι αυτής και μετά από την εκλογή μας. Με ανοικτές τις πόρτες προς όλους θα αντλούμε καθημερινά δύναμη από τους πολίτες και θα διαμορφώσουμε τις δημόσιες πολιτικές μας με βάση τις ανάγκες τους.
Σεβόμαστε αυτό τον τόπο του πολιτισμού και της μακράς ιστορίας. Επικεντρωνόμαστε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής για να αντιμετωπίσουμε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα επενδύουμε στον άνθρωπο.
Επενδύουμε στον κάτοικο, στους νέους μας και στο σημαντικό στελεχιακό δυναμικό των νησιών μας. Σε έργα υποδομής απαραίτητα για 1/2 την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Στη στήριξη της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νέας γενιάς. Το ίδιο θα πράξουμε και στον τομέα του τουρισμού οδηγώντας τον σε μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Να συνδέσουμε αυτή τη σημαντική οικονομική δραστηριότητα με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
Για να στηρίξουμε τη στροφή στο μέλλον θα προωθήσουμε την έρευνα και καινοτομία σε επιλεγμένους τομείς της Περιφέρειάς μας στηρίζοντας συνεχώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις νέες και τους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη λειτουργία της Περιφέρειας με διαφάνεια και λογοδοσία.
Αποτελεσματικότητα σημαίνει συνέπεια & σκληρή δουλειά
Αντλώντας δύναμη από μια εκτεταμένη εμπειρία σε αυτοδιοικητικές θέσεις, αυτό που κομίζουμε με την απόφαση υποβολής υποψηφιότητας στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, είναι η γνώση πως με σκληρή δουλειά θα επιτύχουμε την έξοδο από την αδράνεια. Θα επιτύχουμε τη στροφή προς το μέλλον.
Επικεντρώνοντας τις ενέργειές μας στην ευημερία του πολίτη, θέλουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας φέρνοντας μια νέα εποχή για τα Ιόνια Νησιά. Να στηρίξουμε τους νέους και τους ασθενέστερους. Να τονώσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας με ευεργετικές συνέπειες για την ελκυστικότητα του τόπου μας και την προοπτική του.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η υλοποίηση έργων ουσιαστικής ανάπτυξης και των υποδομών που έχουν ανάγκη και έχουν στερηθεί τα νησιά μας με την υπολειτουργία της Περιφέρειας. Το διακύβευμα εν τέλει είναι η αποτελεσματικότητα. Αυτή πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα περιφερειακή αρχή στη νέα Ιόνια Εποχή

Most Popular