Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΓια εμπαιγμό κάνει λόγο η καρναβαλική ομάδα Σύβρου!!!

Για εμπαιγμό κάνει λόγο η καρναβαλική ομάδα Σύβρου!!!

DSCF4819Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Είναι προφανές ότι το επίπεδο του Λευκαδίτικου καρναβαλιού ολοένα κι ανεβαίνει και θα είμασταν ευτυχείς αν διαπιστώναμε ότι και το επίπεδο της διοργάνωσης ακολουθούσε.

Επειδή λοιπόν, κατά γενική ομολογία , οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αποδείχτηκαν ανεπαρκείς , αναγκαζόμαστε να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση με σκοπό να :

  1. πληροφορήσουμε το κοινό για θέματα τα οποία δεν δύναται να γνωρίζει όποιος δεν συμμετέχει στις διαδικασίες του καρναβαλιού
  2. ζητήσουμε διευκρινίσεις από την Δημοτική αρχή και το πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας
  3. δώσουμε διευκρινίσεις για τις όποιες αντιδράσεις καθώς και για τους στόχους μας

 

Στις 19/1/2017 συμμετείχαμε στην συνάντηση καρναβαλιστών όλων των σχημάτων με τους εκπροσώπους του πνευματικού κέντρου Δήμου Λευκάδας. Εκεί ανακοινώθηκε και για πρώτη φορά το έπαθλο(το ταξίδι στην Γαλλία). Ειπώθηκε λοιπόν ξεκάθαρα ότι το άρμα που θα βγεί πρώτο θα κερδίσει και την καρναβαλική ράβδο. Μάλιστα σε ερώτηση συμμετέχοντος  σε κείνο το σημείο: ” δηλαδή το πρώτο πεζό δεν θα πάρει τίποτα? Ας έχετε και  μία δεύτερη ράβδο!!”  ο κ. Αρβανίτης γέλασε και είπε :” Η ράβδος είναι μία- το ξέρετε, και θα πάει στο πρώτο άρμα!”

Από εκείνη την χρονική στιγμή και μέχρι την ώρα της βράβευσης ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΝ.ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Βρεθήκαμε λοιπόν στην εξέδρα της απονομής να παραλαμβάνουμε το πρώτο βραβείο αρμάτων και με ΕΚΠΛΗΞΗ ακούσαμε τον κ. Αρβανίτη να λέει ότι η ράβδος για φέτος θα δοθεί σε πεζό σχήμα!!!!!!

Και μάλιστα κατά 50%!! Αυτό κι αν ήταν ευτελισμός αυτού που αντιπροσωπεύει η ράβδος!!!100 χρόνια παράδοση σου λέει!

Πώς κατάφερε άραγε αυτή η 7μελής επιτροπή- φάντασμα να βγάλει ισοψηφία??Τα μαθηματικά δεν βοηθάνε…..

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!

Με ποιά κριτήρια? Αφού επιμένουν να βραβεύουν με τέτοιο τρόπο δεν θα ήταν σωστό να κάνουν με σαφήνεια γνωστό στους διαγωνιζόμενους καρναβαλιστές, που και με ποιά κριτήρια θα απονεμηθούν τα βραβεία? Έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται να το παλέψει με τους σωστούς όρους?

Κανένα ταξίδι στη Leucate δεν μας ενδιέφερε. Όμως αυτό που συμβόλιζε η ράβδος μέχρι πέρσι που την κερδίσαμε, φυσικά και παλέψαμε να το ξανακερδίσουμε!!Και να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας με ακόμα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά άρματα. Και ήταν απόλυτα θεμιτό! Και δουλέψαμε ομαδικά για μήνες! Όλα με τα χέρια και την τσέπη μας. Αλλά κυρίως με την καρδιά μας! Στηρίξαμε όλα τα τοπικά δρώμενα με την συμμετοχή μας και στις τρεις παρελάσεις του νησιού(Βασιλική, Νυδρί , Λευκάδα).Και μάλιστα χωρίς καμμία οικονομική υποστήριξη ούτε από το πνευματικό κέντρο ούτε από κανένα χορηγό.

Και πετύχαμε τον πρωταρχικό μας στόχο: Να δώσουμε ζωή στην περιοχή μας τους νεκρούς μήνες του χειμώνα και κυρίως στόχο στα παιδιά του χωριού που κάθε απόγευμα πρόθυμα βοηθούσαν στις προετοιμασίες.

Φυσικά απολαύσαμε την  αναγνώριση του κόσμου!! Και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους! Όπως και την επιτροπή για το πρώτο βραβείο που μας απένειμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τη διοργανώτρια αρχή παρουσία της  επιτροπής αξιολόγησης καρναβαλιστών και όλων των εκπροσώπων των σχημάτων σε μία  συνάντηση ,ώστε να ξεκαθαριστούν τα όποια σκοτεινά σημεία και να εντοπιστούν τα λάθη και οι αστοχίες προκειμένου να μην επαναληφθούν.

Θεωρούμε καθοριστική αυτή την συνάντηση για να δούμε αν μπορούμε μαζί να πάμε το καρναβάλι μας ακόμα πιο πέρα, ακόμα πιο όμορφα…..

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΒΡΟΥ

Most Popular