Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΓιατρό στον Κάλαμο Λευκάδας 365 ημέρες το χρόνο ζητά ο βουλευτής...

Γιατρό στον Κάλαμο Λευκάδας 365 ημέρες το χρόνο ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υγείας

 

  Την εξασφάλιση ιατρού στο νησί του Καλάμου Λευκάδας καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς κενά και απουσίες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους του νησιού, ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υγείας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής στην ερώτηση θίγει για ακόμα μία φορά στο ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο απομακρυσμένο νησί του νομού Λευκάδας,  αυτή τη φορά λόγω της μη κάλυψης των υπηρεσιών του αγροτικού ιατρού, στη διάρκεια των αδειών που δικαιούται από το νόμο.

Ο κ. Καββαδάς, καταθέτει στον υπουργό πρόσφατο περιστατικό, στις 4 Μαΐου,  το οποίο του κατήγγειλαν οι κάτοικοι του νησιού, όπου 45χρονη κάτοικος του Καλάμου κινδύνευσε να χάσει την ζωή της από αλλεργικό σοκ το οποίο δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς ο γιατρός του νησιού απουσίαζε κάνοντας χρήση της νόμιμης άδειάς του.

«Παρόλη τη δικαιολογημένη απουσία του» σημειώνει ο βουλευτής, «δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα για την αναπλήρωσή του, με αποτέλεσμα ο Κάλαμος να παραμείνει για μια ακόμη φορά χωρίς ιατρική κάλυψη».

Ο κ. Καββαδάς αναφέρει στον υπουργό την ανησυχία και την ανασφάλεια των κατοίκων του νησιού καθώς κατά το διάστημα απουσίας του ιατρού -που μπορεί μέσα σε ένα μήνα να είναι έως και 10 συνεχόμενες ημέρες- δεν μπορούν να έχουν καμία ιατρική φροντίδα και φυσικά ούτε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα έκτακτα περιστατικά.

Η πολυήμερη απουσία γιατρού έχει ως αποτέλεσμα οι 250 κάτοικοι του νησιού να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Λευκάδα ή στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας για  οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα. Ο βουλευτής επισημαίνει μάλιστα το κίνδυνο που διατρέχουν ανά πάσα στιγμή οι κάτοικοι του νησιού, καθώς ενδεχόμενη απαγόρευση απόπλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μπορεί να αποβεί μοιραία, ειδικά όταν πρόκειται για κρίσιμα ιατρικά περιστατικά.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο πληθυσμός του Καλάμου 10πλασιάζεται (ανεβαίνει στα 2.500 άτομα), τονίζοντας ότι οι ελλείψεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό:

-Για ποιο λόγο δεν αναπληρώνεται ο ιατρός του περιφερειακού ιατρείου Καλάμου Λευκάδας όταν απουσιάζει εκτός νησιού και

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την κάλυψη των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό του περιφερειακού ιατρείου Καλάμου Λευκάδας.

 

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

 

 

 

Most Popular