Γιάννης Λιβιτσάνος :»Δεν βοήθα την εκλογική διαδικασία ούτε τιμά κανέναν η κατάσταση που επικρατεί, γιατί οι εκλογές μας αφορούν όλους για το καλό της Λευκάδας για το καλό του νησιού»

0
2130

Λόγω όλων αυτών που ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για το επιμελητήριο επιλέξαμε να ρωτήσουμε ένα άνθρωπο πενεπιστημιακά και κοινωνικά μορφωμένο σχεικά με τις τροπή που πήραν οι επιμελητηριακές εκλογές στο νομό μας. Ο κος Ιωάννης Λιβιτσάνος (Καλατράβας) πολιτικός μηχανικός , που ζει και δραστηριοποιείται στη Λευκάδα έθεσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του κου Σκιαδαρέση.

Κ. Λιβιτσάνε πήρατε την πρωτοβουλία να θέσετε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό Δ..Λ. τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Απ. Η απόφαση μου να κατέβω στις εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Σκιαδαρέση έγινε κάτω από μεγάλη σκέψη και μπορώ να πω οτι έκανα σωστά.
Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ότι ένα , ίσως το μικρότερο επιμελητήριο στην Λευκάδα μέσα σε διάστημα 6 ετών υλοποίησε τόσα πολλά που αλλά δεν κατάφεραν να τα κάνει σε δέκα χρόνια.
Αυτό αποδεικνύεται μέσα από πράξεις και έργα και όχι από λόγια που ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα ακούμε χωρίς κανένα όφελος και ειδικότερα για τους επαγγελματίες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί απεριόριστες ζημίες στην κρίση.

Πως θα σχολιάζατε το έργο του επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια;

Το έργο του επιμελητήριου τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικό σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στο θέμα του τουρισμού που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του νησιού.
Με όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και τείνουν να γίνουν θεσμοί (Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συνδιοργάνωση με τους άλλους φορείς του Φεστιβάλ γαστρονομίας κτλ) φέρανε τον κόσμο πιο κοντά στην Λευκάδα και ειδικότερα το τελευταίο καλοκαίρι ο τουρισμός συμφώνα με τα στοιχειά της δημοτικής αρχής κατά 20%.
Όλο αυτό το έργο και η προσήλωση όλων αυτών των ανθρώπων στο να δημιουργήσουν ήταν και αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφάσισα να στηρίξω αυτή την προσπάθεια.

Τι έχετε να πείτε για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών;

Με έκπληξη μου και με απογοήτευση ταυτόχρονα ακούω διαβάζω όλη αυτή την λασπολογία για το επιμελητήριο και ειδικότερα για τον πρόεδρο κ. Σκιαδαρέση με προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο του στο έργο που έχει κάνει, να σας υπενθυμίσω ότι ο Σκιαδαρέση έχει παρατήσει όλες τις επιχειρήσεις του και ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το επιμελητήριο πράγμα που δεν νομίζω να έχει κάποιος άλλος την ικανότητα να το κάνει.