25 C
Λευκάδα
Παρασκευή, Ιούνιος 18, 2021
Αρχική Περιφερικά νέα Περιφέρεια νήσων “Γαλάζια” διάσπαση: Θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων ο...

“Γαλάζια” διάσπαση: Θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων ο πρώην Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου

0
1002

Σπύρου: Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναμένω στήριξη ΝΔ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νυν Περιφερειακού Συμβουλίου, πρώην Περιφερειάρχης και άλλοτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Σπύρου θα είναι, κατά δήλωση του, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και στις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Σπύρου, τονίζει πως αυτή η απόφαση είναι τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του, και όπως εξηγεί, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του αυτής, έχει ήδη ζητήσει, ως γνωστόν, τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία, όπως λέει, αναμένει.

Αναλυτικά, στη γραπτή του δήλωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σπύρου αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί πλέον απόφασή τόσο δική μου όσο και των συνεργατών μου να είμαι επικεφαλής ψηφοδελτίου το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις προσεχείς εκλογές. Ζητώ την στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, με την οποία διατηρώ μακρά και διαρκή σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού.

Έχω ήδη ζητήσει και την στήριξη του προέδρου της Ν.Δ. την οποία και αναμένω. Καλώ όλους όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν την προσπάθεια αυτή. Καλώ όλους όσους μας γνωρίζουν και αγαπούν τον τόπο τους να συμμετέχουν. Η παράταξή μας είναι ανοιχτή για άτομα άξια, εργατικά που με ανιδιοτέλεια θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας.»

ΝΔ: «Κλείδωσε» η Κράτσα στο Ιόνιο – Μέσα Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για περιφέρειες

της Χριστίνας Κοραή

Με άρωμα γυναίκας η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της Πειραιώς. Η επί τρεις θητείες ευρωβουλευτής της ΝΔ (1999,2004, 2009) θα δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια περιφέρεια όπου σήμερα η ΝΔ έχει μειωμένη εκπροσώπηση. Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έλκει την καταγωγή της από την Ζάκυνθο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και συνεχίζει να διατηρεί στενές επαφές με τις τοπικές κοινωνίες.

Το βιογραφικό του πολιτικού στελέχους της ΝΔ είναι πλούσιο. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση επίσης στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Το 1998, η Ρόδη Κράτσα εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τη ΝΔ.  Για πρώτη φοράεξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ  το 1999, συμμετέχοντας στις Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τις ΄Ισες Ευκαιρίες αλλά και στις Αντιπροσωπείες συvεργασίας και σχέσεων με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία και με χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το 2004, επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα, συμμετέχοντας  αυτήν την περίοδο στις Επιτροπές Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, Μεταφορών και Τουρισμού, Ελέγχου των Προϋπολογισμών αλλά και στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, από το 2007 – 2011 (εξελέγη δύο φορές καθώς μεσολάβησαν ευρωεκλογές).

Στις Ευρωεκλογές του 2014, τις πρώτες που πραγματοποιήθηκαν με σταυρό προτίμησης, ήταν υποψήφια και πάλι για την ευρωβουλή αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Συγκέντρωσε 110.664 σταυρούς προτίμησης και τερμάτισε στην 8η θέση μεταξύ των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Στις 26 Ιουνίου 2014, με απόφαση του πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Επί σειρά ετών είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης – Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» (AIPFE).

Γύρω στις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους υποψηφίους που θα στηρίξει η ΝΔ για τις περιφέρειες. Είναι η πρώτη προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποθαρρυνθούν τα «αντάρτικα» και οι υποψήφιοι να προχωρήσουν σε συμμαχίες.

http://newpost.gr