Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΪ

Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε για το προεκλογικό κλίμα που καλλιεργείται από τα κυβερνητικά στελέχη.

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε για υπευθυνότητα και έχει πει πάρα πολλές φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ήταν η κυβέρνηση η πρώτη – πριν λίγες ημέρες είχατε καλεσμένο και τον κ.Γεραπετρίτη- που άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Αυτοί πρέπει να μας απαντήσουν αν θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές ή όχι. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν υπάρχει διακυβέρνηση. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κάνουν προεκλογική εκστρατεία, το βλέπετε καθημερινά. Δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του πολίτη» ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για μετεκλογική συνεργασία, υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δεν έλεγαν τα ίδια το 2015. Για την ακρίβεια δεν έλεγαν τίποτα στον ελληνικό λαό σχετικά με το ποιους θα συγκυβερνήσουν. Ξαφνικά εμφανίστηκε το βράδυ των εκλογών στην πλατεία ο κ. Καμμένος. Μιλάμε όλοι αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμη ο ελληνικός λαός. Προφανώς η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση αλλά χρειάζεται και ένα νέο πολιτικό πλαίσιο. Εμείς καταθέτουμε το πολιτικό μας πλαίσιο στο λαό. Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα και ο λαός να μας καταστήσει δυνατούς την επόμενη μέρα για να εφαρμόσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, που έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την μείωση της ανεργίας, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους».

Σχετικά με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και προϊόντα ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι «το πρώτο πεντάμηνο η υπεραπόδοση του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό είναι ένα 1 δισεκατομμύριο ευρώ», δημοσιονομικός χώρος που δεν αξιοποιήθηκε για να επιστρέψει στους πολίτες μέσω της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κινήματος για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, μέτρο ενταγμένο στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής που μειώνει το επόμενο πρωί τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος.

Most Popular