Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒασίλης Οικονόμου: "Δεν είναι δυνατόν το νοσοκομείο να είναι έτοιμο και το...

Βασίλης Οικονόμου: “Δεν είναι δυνατόν το νοσοκομείο να είναι έτοιμο και το τμήμα του τεχνικού νεφρού να είναι γιαπί επειδή δεν ξέρουμε αν θέλουμε εννέα ή δεκαπέντε κρεβάτια.”(βιντεο)

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο βουλευτής Επικρατείας τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ.  Βασίλης Οικονόμου πραγματοποίησε περιοδεία στη Λευκάδα και κατόπιν παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Επισκεφθήκαμε το παλιό νοσοκομείο. Επειδή έχουμε πλέον συγκριτικό δείγμα. Είναι το 66ο νοσοκομείο που επισκέπτομαι, έχουμε μια εικόνα δομών. Με τη σημερινή επίσκεψη δε καλύψαμε όλα τα νοσοκομεία του Ιονίου, άρα έχω πλήρη εικόνα της Περιφέρειας των Ιονίων.

Δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση.

Πρώτον. Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάναμε σαν τομέας υγείας , δηλαδή μία επιτροπή του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεσμικά ασχολείται με θέματα υγείας, που δεν μας υποδέχεται ο διοικητής του νοσοκομείου. Μου έκανε τρομερή εντύπωση , δεν αναφέρομαι στο κομψό ή άκομψο μιας φιλόξενης υποδοχής, που συνήθως την έχουμε παρ’ όλο που ως γνωστόν οι διοικήσεις είναι κομματικές. Γενικά, οι διοικητές με ευγένεια μας δέχονται στα νοσοκομεία. Ο διοικητής στην Λευκάδα όμως δεν έκανε τον κόπο να υποδεχτεί το κλιμάκιο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να το ενημερώσει για το νοσοκομείο και να ακούσει και εμάς, γιατί εμείς πηγαίνουμε πάντα ως θετική δύναμη. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε το σύστημα υγείας το οποίο βυθίζεται. Άρα, θέλουμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα, να τα αναδείξουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να λυθούν.

Και είθισται όταν σε ένα νοσοκομείο έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει και παρεμβάσεις στον υπουργό. Στα νοσοκομεία δε, δεν πάμε για να κάνουμε αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση κάνουμε στη Βουλή. Στα νοσοκομεία πάμε για να βοηθήσουμε. Ο κύριος διοικητής λοιπόν έλειπε. Μεγάλη απουσία και αδικαιολόγητη , παρ’ όλο που θα μου πει κάποιος πως μπορεί να είχε προγραμματίσει κάτι, αλλά είχε ενημερωθεί αρκετές μέρες πριν για την επίσκεψή μας. Νομίζω ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει προς όφελος του νοσοκομείου και δικού του την επίσκεψή μας.

Δεύτερον. Το νοσοκομείο της Λευκάδας βρίσκεται σε ιδιόμορφη κατάσταση. Είναι ένα νοσοκομείο το οποίο δεν θεωρώ ότι αρμόζει στο νησί και την πόλη. Θα μου πείτε ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο που έχει φτιαχτεί το καινούριο, το οποίο επισκεφθήκαμε. Άρα λοιπόν, να κάνει υπομονή ο κόσμος να ανέχεται αυτό το τριτοκοσμικό νοσοκομείο μέχρι να μεταφερθούμε στο κόσμημα που είδαμε. Το κτιριολογικό και εξοπλιστικό του κομμάτι είναι πολυτελέστατο. Είναι μια ευκαιρία για την αναβάθμιση της Υγείας. Όμως, περνούν τα χρόνια και είναι κλειστό. Και ρωτάμε γιατί είναι κλειστό αυτό το ωραίο δημόσιο νοσοκομείο; Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ντρέπονται που έχουν αυτό το κόσμημα έτοιμο και δεν αξιοποιείται και στέλνουν τον κόσμο σε ένα νοσοκομείο τριτοκοσμικής κατάστασης; Άλλος πολίτης που δεν έχει τη δυνατότητα ενός νέου νοσοκομείου να πω είναι στη μοίρα του. Ο Λευκαδίτης, ποια είναι η μοίρα του; Είναι έτοιμο και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη και ξεκινούν από την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν το νοσοκομείο να είναι έτοιμο και το τμήμα του τεχνικού νεφρού να είναι γιαπί επειδή δεν ξέρουμε αν θέλουμε εννέα ή δεκαπέντε κρεβάτια. Δεν μπορεί η Υγειονομική Περιφέρεια να δώσει λύση; Όταν έχεις κάνει μία επένδυση 36 εκατομμυρίων ευρώ δε δίνεις λύση για τις 100.000 ευρώ που απαιτούνται για τη μονάδα τεχνητού νεφρού; Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα ως μία διαλυμένη χώρα. Έτσι απαξιώνουν το Εθνικό σύστημα υγείας που εμείς θέλουμε να το κρατήσουμε στα πόδια του.

 

   

Most Popular