Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑρση μέτρων: Πρεμιέρα για την έξοδο από την καραντίνα με μάσκες, αποστάσεις...

Αρση μέτρων: Πρεμιέρα για την έξοδο από την καραντίνα με μάσκες, αποστάσεις και χωρίς sms -Ποια καταστήματα ανοίγουν

Ξεκίνησε από σήμερα στις 6 το πρωί σταδιακά η άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εξι εβδομάδες μετά τη λήψη των περιοριστικών μέτρων ανοίγουν οι πρώτες επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες είναι και πάλι ελεύθεροι να κυκλοφορούν (εντός του νομού μόνιμης κατοικίας τους προς το παρόν) χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν μήνυμα στο 13033.

Η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στη νέα κανονικότητα, ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής για την προστασία όλων από τυχόν νέα εξάπλωση του κορωνοϊού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα επιστρέψει και πάλι η χώρα σε καθεστώς καραντίνας, αν υπάρξει επιδείνωση με τα κρούσματα.

Αρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν
Από σήμερα ανεβάζουν ρολά όλες οι εταιρείες λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, πώληση φυτών, αγορές καταναλωτών, απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ).

Αναλυτικά πρόκειται για τους ΚΑΔ:

4741, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων και υπολογιστών σε εξειδικευμένα καταστήματα
4742, λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
4761, λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
4762, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
4764, λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
4776, λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
7120, τεχνικές δομές και αναλύσεις (ΚΤΕΟ)
9602, δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
Επίσης, ανοίγουν και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Το διαβάσαμε εδώ

Most Popular