Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Αργυρό Μετάλλιο για τον Λευκαδίτη μαθητή Σπύρο Κρητικό

στην Πανελλήνια Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης»

Σημαντική διάκριση για τον Σπύρο Κρητικό στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ο «Αρχιμήδης». Με την επίδοσή του ο μαθητής της β’ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας ισοβάθμησε στις θέσεις 13-14 πανελλαδικά και θα τιμηθεί με Β’ Βραβείο (Αργυρό Μετάλλιο). Στον «Αρχιμήδη» είχε προκριθεί και ο Νίκος Πετούσης, της β’ γυμνασίου από το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας.

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί στα Μαθηματικά παραμένουν οι πιο ανταγωνιστικοί μαθητικοί διαγωνισμοί. Στην 3η φάση, στον διαγωνισμό Αρχιμήδη, οι μαθητές της β’ γυμνασίου διαγωνιζόταν σε κοινά θέματα με αυτούς της γ’ γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 34 μαθητές γυμνασίου που βραβεύονται μόλις οι 7 είναι από την β’ γυμνασίου. Από αυτούς οι 3 βραβεύονται με Β’ Βραβείο και οι 4 με Γ’ Βραβείο, κάνοντας την επίδοση του Σπύρου την τρίτη καλύτερη επίδοση για μαθητή της β΄ γυμνασίου πανελλαδικά!

Με την μεγάλη αυτή επίδοση ο Σπύρος θα διαγωνιστεί το Σάββατο 6 Απρίλη για μία θέση στην Εθνική Ομάδα Νέων, που θα μας εκπροσωπήσει στην επόμενη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων. Την Κυριακή 7 Απρίλη θα γίνει και η απονομή βραβείων για όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν.

Το Παράρτημα Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους μικρούς μαθητές και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να τους στηρίζει στον αγώνα τους για να πετύχουν τα όνειρά τους.

Για την Διοικούσα Επιτροπή,

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τζίφας Μήτσος Βάρσος

Most Popular