Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑπό τα σχολεία του Νυδριού και το Νηπιαγωγείο του Σύβρου οι ευχές...

Από τα σχολεία του Νυδριού και το Νηπιαγωγείο του Σύβρου οι ευχές του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Kαββαδά για την νέα σχολική χρονιά

Τα σχολεία του Νυδρίου (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο-Λύκειο) καθώς και το Νηπιαγωγείο Σύβρου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να παραστεί στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να ευχηθεί Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο.

Στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, παρουσία και των παιδιών του Νηπιαγωγείου, ο Βουλευτής ανέφερε ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των μικρών μαθητών, ένας χώρος όπου θα μάθουν καινούρια πράγματα και θα πάρουν  γνώσεις, αρχές και αξίες, χρήσιμες για όλη τους τη ζωή. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά της Α’ Τάξης του Δημοτικού, τονίζοντας ότι ένας νέος κόσμος γεμάτη νέα γνώση ανοίγεται μπροστά τους, καλώντας τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους να τα προσέχουν και να τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν.

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νυδριού, ο κ. Καββαδάς ανέφερε ότι για τους πιο μεγάλους μαθητές και τις μαθήτριες, η έναρξη της σχολικής χρονιά είναι η συνέχιση ενός δρόμου δημιουργίας, μάθησης, κοινωνικοποίησης και φιλίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους τελειόφοιτους, τονίζοντας ότι φέτος μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμασία των πανελληνίων, μια χρονιά που χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση για την κατάκτηση των στόχων τους, που όμως στο τέλος της, όπως είπε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα ανοίξει το κεφάλαιο της νέας, συναρπαστικής ενήλικης ζωής τους.

Τέλος, ο Βουλευτής παραβρέθηκε στον αγιασμό στο Νηπιαγωγείο Σύβρου, το οποίο φέτος θα λειτουργήσει με 4 παιδιά, κατ’ εξαίρεση, καθώς υπό κανονικές συνθήκες για να ανοίξει ένα σχολείο απαιτούνται το λιγότερο 5 μαθητές.

Ο κ. Καββαδάς εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η προσπάθεια που έγινε ώστε να πειστεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου το Νηπιαγωγείο Σύβρου να λειτουργήσει απέδωσε καρπούς. Σχολίασε ότι ήταν η σωστή απόφαση και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι η λειτουργία του κατέστη εφικτή χάρη και στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Μπατσίλα για τη συμβολή του. Κατέληξε τονίζοντας ότι κάθε σχολείο, όσο μικρό κι αν είναι, είναι εξίσου σημαντικό και εξέφρασε την ευχή ότι τα 4 μικρά παιδάκια μέσα από το νηπιαγωγείο θα αγαπήσουν το σχολείο και τους δασκάλους και θα μάθουν καινούρια πράγματα μέσα από τη δημιουργική απασχόληση.

Σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις επισκέψεις του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επέλεξα να επισκεφθώ κάποια σχολεία μακριά από την πόλη της Λευκάδας, καθώς θεωρώ σημαντικό τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να αισθάνονται την πολιτεία και τους θεσμούς κοντά τους.

Φέτος, η χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού έπειτα από τις 107 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που έγιναν τα προηγούμενα 3 χρόνια, καθώς και τις έγκαιρες τοποθετήσεις αναπληρωτών, τα σχολεία μας είναι άρτια στελεχωμένα. Και βεβαίως, είμαι αισιόδοξος ότι, έπειτα από τις δύσκολες χρονιές της πανδημίας, φέτος τα παιδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν το σχολείο τους με μεγαλύτερη ελευθερία και ασφάλεια.

Το σχολείο πρέπει να είναι ο φυσικός τους χώρος, ένας χώρος όπου αισθάνονται ασφαλείς, ανάμεσα σε συμμαθητές με τους οποίους τους συνδέει αλληλεγγύη, φιλία και σεβασμός, υπό την καθοδήγηση δασκάλων και καθηγητών που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, διδάσκοντάς τους πράγματα σημαντικά και ενδιαφέροντα.

Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς Καλή Αρχή σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, με στόχους, αισιοδοξία και όνειρα, καλή δύναμη στους καθηγητές, αλλά και τους γονείς, που στηρίζουν τα παιδιά με την παρουσία, τη συμβουλή και τη βοήθειά τους, και εύχομαι να δουν τα παιδιά τους να ανθίζουν μέσα από τη γνώση και την πρόοδο.

Καλή Σχολική Χρονιά!»

Most Popular