Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑπόλυτη επιτυχία στην εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ, για την Πανδημία covid-19«Πανδημία: Στην αρχή...

Απόλυτη επιτυχία στην εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ, για την Πανδημία covid-19«Πανδημία: Στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής; Το πρόβλημα, η διαχείριση, οι επιπτώσεις»

«Πανδημία: Στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής; Το πρόβλημα, η διαχείριση, οι επιπτώσεις»

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση, που διοργάνωσε ο όμιλος ΑΚΤΙΔΑ, με θέμα: 

«Πανδημία: Στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής; Το πρόβλημα, η διαχείριση, οι επιπτώσεις»

Στα χαρακτηριστικά επιτυχίας της εκδήλωσης καταγράφονται : 

– Η υψηλή ποιότητα του επιστημονικού και πολιτικού λόγου, ακόμη και στις διαφορετικές, πολιτικές κυρίως, εκτιμήσεις, για την μέχρι τώρα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τα εμβόλια και τα φάρμακα και για το τι πρέπει να γίνει του λοιπού.

– Ο περιεκτικός, σοβαρός και κατανοητός τρόπος παρουσίασης στοιχείων, δεδομένων, παρατηρήσεων και απόψεων.

– Οι αναφορές, ότι ο ιός του Covid 19 δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ότι, είτε ως πανδημία είτε ως ενδημική εκδήλωση λοιμώξεων, διαφορετικής έντασης ανά γεωγραφική περιοχή, θα μας απασχολεί για 1-2 χρόνια ακόμη. Ότι δεν θα εξασθενήσει δραστικά, εάν δεν εμβολιαστεί μέγιστο μέρος του παγκόσμιους πληθυσμού. Και ότι πάντως, πέρα από τον εμβολιασμό, είναι αναγκαίο να τηρούμε τα γνωστά μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστασιοποιήσεις, πλύσιμο χεριών και καθαρός αέρας σε κλειστούς χώρους).

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: Ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργος Σαρόγλου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ και στο πανεπιστήμιο Pensylvania USA, οι πρώην υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ, τώρα υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων), Ανδρέας Ξανθός (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Ανδρέας Λοβέρδος (βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ – ΠΑ.ΣΟ.Κ) και ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης (βουλευτής ΚΚΕ).

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΚΤΙΔΑΣ καθηγητής Νευροχειρουργικής Δημήτρης Ρολόγης, έγιναν παρεμβάσεις από τα μέλη του ΔΣ, καθηγητή Οικονομικών Κώστα Μελά, καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας Δημήτρη Κοτρόγιαννο, Επιχειρησιακό Σύμβουλος Υγείας Νίκο Ιωσήφ. Συμμετείχαν – παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός επιστημόνων και άλλων πολιτών.

Σύνδεσμοι παρακολούθησης της εκδήλωσης:

                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΚΤΙΔΑΣ

                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΡΟΛΟΓΗΣ

                                                                      πρόεδρος ΔΣ,

                                                          καθηγητής Νευροχειρουργικής

Most Popular