Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου στην Απόλπαινα.

Αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου στην Απόλπαινα.

 

Το συμβούλιο της περασμένης  Τετάρτης 14-03-2018 σίγουρα ήταν ένα  απο τα πολυπληθέστερα που έχουν γίνει  και φυσικά είχε μεγάλο ενδιαφέρον εφόσον το θέμα που διακυβευόταν αφορούσε το κλείσιμο του δρόμου που θα κόψει το νησί στα δυο .

Η κατολίσθηση που έγινε στις 28.2.2018 ήταν καταστροφική για πολλά σημεία του νησιού και ειδικά στην Απόλπαινα. Αποφασίστηκε λοιπόν ότι θα κλείσει ο δρόμος οριστικά για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Οπότε η πρόσβαση προς τους Τσουκαλάδες, Άγιο Νικήτα και τις καλύτερες παραλίες  Κάθισμα ,Πόρτο Κατσίκι κτλ θα γίνεται μέσω Φρυνίου.

Το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες ,  δίνοντας  ένα χρονοδιάγραμμα για το Γολγοθά  που θα υποστούν οι κάτοικοι  του Φρυνίου αλλά και οι τουρίστες. Το σίγουρο είναι ότι οι συνέπειες θα είναι ολέθριες εφόσον  ο μοναδικός δρόμος που θα εξυπηρετεί  θα είναι ο στενός δρόμος  του χωριού Φρυνίου. Τόσοι τουρίστες ξαφνικά να περνούν απο το στενό δρόμο του νησιού , είναι πραγματικά εφιάλτης.Είναι τόσο δύσκολος  ο δρόμος, που η μονοδρόμησή του το καλοκαίρι είναι αναγκαία για το καλό όλων.

Στην εισήγηση που έκανε  ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους  για τις κινήσεις του δήμου  αμέσως μετά το γεγονός. Επιπροσθέτως, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη το πρωί  έχει κανονιστεί συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΙ καθώς του ζήτησαν  άμεση αποκατάσταση του δρόμου.

Ύστερα από πιέσεις των πολιτών σχετικά με το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου αυτού ο δήμαρχος είπε οτι υπάρχει και μια προσωρινή λύση που προτάθηκε από την τεχνική υπηρεσία η οποία έχει μεταφερθεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ και επεξεργάζεται.

Αποφασίστηκε λοιπόν  ότι ο δρόμος θα κλείσει οριστικά και όχι μόνο με πινακίδες ώστε να ξεκινήσει ένας καθαρισμός της περιοχής για την επιτάχυνση του έργου, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μετακινηθεί κανείς ακόμα και αν έπαιρνε την ευθύνη.

“Κατά την άποψη της δημοτικής αρχής διαχειριστήκαμε το ζήτημα όσο πιο σοβαρά μπορούσαμε, ελπίζοντας ότι μετά την αυριανή συνάντηση με το υπουργείο να είναι σε θέση να ανακοινώσει κάποια περισσότερα πράγματα”.

Μάλιστα είπε ότι “εκτός από την οριστική λύση που δεν είναι τόσο εύκολη, επεξεργαζόμαστε από την επόμενη ημέρα, την προσωρινή λύση”.

Most Popular