Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπεργούν οι δημοτικοί υπάλληλοι – Ετεροχρονισμένη η ενημέρωση του δήμου...

Απεργούν οι δημοτικοί υπάλληλοι – Ετεροχρονισμένη η ενημέρωση του δήμου στους Λευκαδίτες

σκουπιδαι σκουπιδια

Λόγω κινητοποιήσεων ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων,  δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων έως και την Πέμπτη πανελλαδικά.

Η δημοτική αστυνομία Λευκάδας, περίπου στις 12 το μεσημέρι  μοίραζε την ανακοίνωση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης, αφου υπερχείλησαν οι κάδοι σκουπιδιών. Ο πεζόδρομος σήμερα ειναι γεμάτος σκουπίδια γιατί πολύ απλά δεν ενημέρωσε κανείς κανέναν για την επικείμενη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ακολούθως των ΠΟΠ-ΟΤΑ και των κατά τόπους Συνδικάτων ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν καταλήψεις στα δημοτικά αμαξοστάσια όλης της χώρας έως και αύριο Τετάρτη. Για αύριο, επίσης, η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Ανάλογη συγκέντρωση έχει αποφασίσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την ίδια μέρα, στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας. Το πιθανότερο είναι οι δύο συγκεντρώσεις να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Δελτίο Τύπου του  Δήμου Λευκάδας:                                  Λευκάδα 20 Ιουνίου 2017

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εξαγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), για αποκλεισμό των αμαξοστασίων της καθαριότητας όλων των Δήμων από Δευτέρα 19/06 έως και Τετάρτη 21/06 καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22/06, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Κατά τις ημέρες αυτές, δεν θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, το προσωπικό ασφαλείας θα καλύψει μόνο ευαίσθητες περιοχές (Νοσοκομείο).

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες του Δήμου μας, να μην εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων.»

Ευχαριστούμε για την κατανόηση .

Από το δήμο Λευκάδας

 

Most Popular