Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑπαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ ειδών ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών  και...

Απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ ειδών ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών ειδών  και βιβλίων

 

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο αίτημα που του υπέβαλε για απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ διαρκών αγαθών, όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, κ.λ.π, για όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

 

Η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Υπουργός, σήμερα Τρίτη 10/11/2020, θέτει τέρμα στην δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και αποκαθιστά την αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, οι οποίες στο καθολικό lockdown παραμένουν κλειστές ενώ τα προϊόντα τους   διατίθενται χωρίς κανένα περιορισμό από τα σούπερ μάρκετ.

 

Στο έγγραφο προς τον Υπουργό, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Οι υπεραγορές τροφίμων (super markets) δεν περιορίζονται μόνο στην πώληση τροφίμων, αλλά έχουν εξελιχθεί σε πολυκαταστήματα με αποτέλεσμα να διαθέτουν είδη ένδυσης και υπόδησης, αλκοολούχα ποτά, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα εργαλεία και πολλά άλλα προϊόντα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, οι οποίες αυτή την περίοδο παραμένουν κλειστές,  με κυβερνητική απόφαση.

Το ανωτέρω γεγονός αποτελεί στρέβλωση της αγοράς και  κατάφωρη αδικία σε βάρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, οι οποίες παραμένουν κλειστές ενώ τα προϊόντα τους   διατίθενται χωρίς κανένα περιορισμό από τα super markets.

Κατά την γνώμη μας η άνιση αυτή μεταχείριση πρέπει άμεσα να τερματιστεί, γι΄ αυτό σας ζητάμε να υποχρεώσετε τα super markets να διαθέτουν στους καταναλωτές μόνον τρόφιμα, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει το καθολικό lockdown».

Για τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

 

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Most Popular