Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑπέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου και...

Απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου και του Θανάση Καββαδά

ΚΑΒΒΑΔΑΣΗ Ολομέλεια της Βουλής,  απέρριψε την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Καββαδά καθώς «κατά» ψήφισαν 133 βουλευτές, «υπέρ» ψήφισαν 55 και δύο δήλωσαν «παρών». Η υπόθεση αφορούσε άδεια που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας, του οποίου ήταν μέλος, καντίνας σε παραλία της Λευκάδας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ στην ομιλία του, αποσπώντας το χειροκρότημα των βουλευτών, ζήτησε την άρση της ασυλίας του για λόγους ισονομίας, όπως είπε, απέναντι στα τότε μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η υπόθεση δεν αφορά την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Απέρριψε παράλληλα,η Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου με 143 ψήφους «κατά», έναντι 42 «υπέρ» και 5 «παρών». Η υπόθεση αφορούσε επεισόδιο, το 2012, μεταξύ της Ελένης Αυλωνίτου και του τότε διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών στο ΟΑΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας επικαλούμενη ανειλημμένες υποχρεώσεις.

 

Most Popular