Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑπάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά στην ανακοίνωση της Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» σχετικά...

Απάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά στην ανακοίνωση της Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» σχετικά με τα οχήματα της ΕΛΑΣ

Η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» εξέδωσε μία κακόβουλη ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία μου, μετά από πρόσκληση, στην τελετή παραλαβής και αγιασμού των νέων οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας στην Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Αλίμονο αν δεν μπορεί ο Βουλευτής να χαιρετήσει μια προσπάθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής μου δεν αναφέρω ότι τα αυτοκίνητα στην Αστυνομική Διεύθυνση ήρθαν με δικές μου προσπάθειες – αντιθέτως, αναφέρω ρητά ότι τα οχήματα εξασφαλίστηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Για να έρθω όμως και στην ουσία του θέματος:

Πράγματι η πρόσκληση εκδόθηκε το 2016 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο δικαιούχος όμως του προγράμματος, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τότε, καθυστέρησε τόσο που υπήρξε σοβαρότατος κίνδυνος να χαθεί ολόκληρος ο διαγωνισμός για τα οχήματα, διότι στο μεταξύ, άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κίνησή τους.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα οχήματα που είχαν εντέλει επιλεγεί να μην συμμορφώνονται πλέον με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενήργησε αστραπιαία, τροποποίησε τον διαγωνισμό, τον έστειλε για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο με τη σειρά του απεφάνθη για την προμήθεια νέου μοντέλου οχήματος, που ανταποκρινόταν στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Έτσι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπόρεσε μέσα σε ελάχιστους μήνες να διασώσει τον διαγωνισμό και να προμηθεύσει και την Λευκάδα με τα νέα οχήματα.

Αυτή λοιπόν είναι όλη η αλήθεια, την οποία η «ΑΝΑΣΑ» αποκρύπτει, αγνοώντας την εξέλιξη της υπόθεσης.

Συστήνω στην παράταξη «ΑΝΑΣΑ» να διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωσή μου, την οποία για το σκοπό επισυνάπτω, ώστε να μην υποπίπτει σε τέτοια λάθη.

Most Popular