Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑν είναι δυνατόν! Από τα 17 Canadair, τα 7 ήταν διαθέσιμα και...

Αν είναι δυνατόν! Από τα 17 Canadair, τα 7 ήταν διαθέσιμα και μόλις 2 λειτουργικά

Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν στην πρωτοφανή τραγωδία με τον πύρινο «εφιάλτη» στην Ανατολική Αττική και ειδικά τη Ραφήνα, όπου δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Το σίγουρο είναι πως το φαινόμενο θα μπορούσε να περιοριστεί αν ήταν διαθέσιμα και ετοιμοπόλεμα και τα 17 Canadair που υποτίθεται πως υπάρχουν στο στόλο.

Όπως γράφει το bloko, ο γηρασμένος στόλος των Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας αριθμεί 17 αεροσκάφη, μικρά και μεγάλα.

Από αυτά χθες τα 10 δεν μπορούσαν να απογειωθούν και από τα 7 που σηκώθηκαν για να διατεθούν σε Κινέτα, στην περιοχή της Ραφήνας και στον Κάλαμο μέχρι το μεσημέρι απέμειναν τα δύο καθώς τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποχώρησαν εξαιτίας μηχανικών βλαβών, με αποτέλεσμα ούτε καν το 1/20 της υπάρχουσας δύναμης των πυροσβεστικών αεροσκαφών να μπορεί να δηλώσει παρών σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Αττικής των τελευταίων δεκαετιών.

Σημειώνεται, επίσης ότι για όλα αυτά, για την οικτρή κατάσταση του εναέριου στόλου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών είχαν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με δεδομένη πλέον την σχεδόν καθολική αχρήστευση τω αεροπλάνων διατέθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επί της ουσίας μόνο τα μισθωμένα ελικόπτερα τα οποία είχε προβλεφθεί να βρίσκονται στην περιφέρεια της Αττικής.

Πηγή: bloko.gr

Most Popular