Ανοιχτό Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4.11.2017

0
772

 

 

Το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τη στήριξη των δύο μπασκετικών σωματείων του τόπου μας, της ΔΟΞΑΣ και της ΝΙΚΗΣ, προγραμμάτισε για το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου 2017 ένα Ανοιχτό Τουρνουά Μπάσκετ 3 οn 3 στο γήπεδο των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη», με αφορμή τη μνήμη του προστάτη των αθλητών, του Αγίου Μάρτυρα Νέστορα (27.10).

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών της ημέρας εκείνης το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί –καιρού επιτρέποντος- το ερχόμενο Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 3.00 το μεσημέρι στον ίδιο τόπο.

Η τοπική μας Εκκλησία θέλει να δείξει στα παιδιά της ότι, παράλληλα με την πνευματική άθληση, ενθαρρύνει και την σωματική άσκηση, με βάση τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και ευλογεί τον καθαρό αθλητισμό. Σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουν οι αθλούμενοι νέοι ότι η χριστιανική ζωή δεν προβάλλει μόνο στερήσεις και απαγορεύσεις, αλλά αποδέχεται και επικροτεί προτάσεις υγιούς ψυχαγωγίας.

Προσκαλεί, λοιπόν, όσα παιδιά θέλουν –είτε συμμετέχουν σε κάποια Ενοριακή Συντροφιά είτε όχι- να χαρούν μαζί μας αυτή την αθλητική γιορτή σε έναν χώρο τόσο αγαπημένο για τους νέους του τόπου μας, όπως η Κατασκήνωση.

Όσα παιδιά δήλωσαν ήδη συμμετοχή και όσα ακόμη ενδιαφέρονται μπορούν να κανονίσουν τις ομάδες τους και να δηλώσουν συμμετοχή πριν την έναρξη του αγώνα.

Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές (αγόρια και κορίτσια). Θα διαγωνισθούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ θα απονεμηθούν τα αντίστοιχα έπαθλα και αναμνηστικά συμμετοχής. Στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε αγώνα θα παίζουν τρεις παίχτες από κάθε ομάδα, μπορούν όμως να δηλωθούν και αναπληρωματικοί. Οι ομάδες θα έχουν σταθερή σύνθεση (χωρίς… μεταγραφές) μέχρι το τέλος του τουρνουά.

 

Λευκάδα, 1 Νοεμβρίου 2017

 

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)