Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑνοικτή επιστολή του Διευθυντή του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΚΟΥ ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κώστα Αραβανή προς...

Ανοικτή επιστολή του Διευθυντή του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΚΟΥ ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Κώστα Αραβανή προς τον πρόεδρο του Ε.Κ. Λευκαδας Αλέξανδρο Βερροιώτη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                 στο ΠΡΟΕΔΡΟ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                  κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.ΒΕΡΡΟΙΏΤΗ


     κε Πρόεδρε στην συγκέντρωση της απεργιακής κινητοποίησης στον Άγιο Μηνά αναφερθήκατε επιλεκτικά στο σχολείο μας, το 2ο Πειραματικού ΓΕΛ και μάλιστα με στοιχεία όχι αληθή.

Είναι γνωστό ότι το εξ αποστάσεως μάθημα με WEBEX πραγματοποιείται σύμφωνα με το ισχύον ΦΕΚ(4264 /30-09-2020) και δεν έγινε με επιβολή από τον Δ/ντή της Σχολικής Μονάδας. Επίσης και άλλα σχολεία είχαν κατάληψη και εφάρμοσαν τη διδασκαλία μέσω WΕΒΕΧ, στα οποία όμως δεν αναφερθήκατε. Φαίνεται να γίνεται στοχοποίηση του Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας για λόγους που μάλλον μόνο εσείς γνωρίζετε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας σας αναφερθήκατε στην εκδήλωση στα πλαίσια της ημέρας του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, εκδήλωση με την οποία πληροφορήθηκαν και προβληματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί και ο απόηχος της ήταν θετικός. Εσείς αναφερθήκατε στον ιμπεριαλιστικό ρόλο του ΟΗΕ και κάνατε κριτική στο σχολείο μας για την εκδήλωση που πραγματοποήθηκε, και αγνοήσατε  το  σημαντικό έργο που προσφέρει ο ΟΗΕ στους πρόσφυγες, στην επισιτιστική βοήθεια, στην εξάλειψη του αναλφαβητισμού κ.α.

Το σχολείο μας ένα Δημόσιο Λύκειο με πολλαπλές εκπαιδευτικές δράσεις, ομίλους, προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία που προάγει την κριτική σκέψη των μαθητών/τριών, παρέχει γνώση και καλλιεργεί την κριτική σκέψη, είναι ανοιχτό στην κοινωνία και ο τρόπος λειτουργίας του είναι απόλυτα δημοκρατικός και στοχεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών\τριών.

Σεβαστή πάντα η διαφορετική γνώμη από μέρους μας, όταν αυτή είναι τεκμηριωμένη, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την κάνουμε αποδεκτή. Τα παραπάνω μας μεταφέρθηκαν από απεργό εκπαιδευτικό ο οποίος παραβρέθηκε στην συγκέντρωση και ενοχλήθηκε για όσα άκουσε για το σχολείο μας.

Πιστεύουμε ότι με την απάντηση μας, θα γίνει επανόρθωση των σκέψεων σας για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποστοχοποίηση του σχολείου μας, κάτι για το οποίο δεν πιστεύουμε ότι έγινε για συκοφάντηση και στοχοποίηση.

                                  Με εκτίμηση

      Ο Διευθυντής του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                         ΚΩΣΤΑς Α.ΑΡΑΒΑΝΗΣ

                               ΦΥΣΙΚΟΣ MSc

Most Popular