Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνεκδιήγητη η σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Λευκάδας (377...

Ανεκδιήγητη η σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Λευκάδας (377 φωτογραφίες)

Η σημερινή ημέρα δεν ξεκίνησε με τς καλύτερες καιρικές συνθήκες, παρόλα αυτά στις 12 :00 π.μ. που είχε προγραμματιστεί η παρέλαση δεν έβρεχε. Έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη ,ακολούθησε η  Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης με  την κατάθεση των στεφάνων και ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση.Την  κυβέρνηση εκπροσώπησε η κ. Τόμπρου Ζαφείρα , Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφού χειροκροτήσαμε την Φιλαρμονική Εταιρεία , ακολούθησαν με ψιλόβροχο οι μαθητές των Δημοτικών , των Γυμνασίων , το 1ο Λύκειο και ξαφνικά ενώ ετοιμαζόταν το 2ο Λύκειο το οποίο είχε και ένα κενό από τα υπόλοιπα σχολεία,  βλέπουμε την  Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας  να αποχωρεί παιανίζοντας και να έρχεται κατά μέτωπο με τα παιδιά  της παρέλασης.Εν’ω δυνάμωνε η βροχή τα παιδιά πάραυτα έκαναν σημειωτόν και περίμεναν στωικά την ώρα της παρέλασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε σύγχυση από τους γονείς των μαθητών που δεν παρήλασαν, οι οποίοι ήταν έξαλλοι.

Οι πρόγονοι μας, οι πολεμιστές του 1821,  πέρασαν τόσες κακουχίες με χιόνι και καταιγίδες για την Λευτεριά μας  και κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι από ζάχαρη και θα λιώσουν. Απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων, ασέβεια στην σημερινή Εθνική μας επέτειο . Κάποιοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Χαλικιάς σε ερώτηση της κας  Τόμπρου αν τέλειωσε η παρέλαση, απάντησε  ότι υπήρχαν άλλα 2-3 σχολεία τα οποία δεν θα παρελάσουν λόγω βροχής.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου, του Μουσικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ τελικά δεν κατάφεραν να παρελάσουν. Η ΦΕΛ θα έπρεπε να φύγει απο το δρόμο του Ιόνιον Σταρ και μετα απο τα στενά, τη χειροκροτήσαμε μια φόρα. Ο κόσμος ήθελε να δει τα παιδιά του!!!

Πατήστε εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες

Most Popular