Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑνδρέας Κτενάς: «Με τη μεγάλη στήριξη της Π.Ε. Λευκάδας και στο ανακαινισμένο...

Ανδρέας Κτενάς: «Με τη μεγάλη στήριξη της Π.Ε. Λευκάδας και στο ανακαινισμένο Κάστρο της Αγ. Μαύρας το 33ο Φεστιβάλ Χορωδιών»

Τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της 158ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα στη Λευκάδα, ενέκρινε κατά την τελευταία (15/5/2022) συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, το Σώμα, έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή στη συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη της Π.Ε. Λευκάδας, μέχρι του συνολικού ποσού των 10.300 ευρώ, στις εκδηλώσεις του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «Ορφέας», ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η «33η Συνάντηση Χορωδιών» (18 Ιουνίου 2022) και η «3η Έκθεση Ζωγράφων» (22-29 Μαΐου 2022).

«Η Π.Ε. Λευκάδας τιμά την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, υποστηρίζοντας οικονομικά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ‘Ορφέα’ και συμμετέχοντας στη συνδιοργάνωσή τους.

Το Φεστιβαλ Χορωδιών είναι ένας θεσμός, που, εδώ και δεκαετίες, προσελκύει σημαντικά σύνολα και πλήθος επισκεπτών, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του νησιού μας.

Φέτος όμως αναμένεται να είναι κάτι ξεχωριστό, αφού θα απολαύσουμε την πανδαισία ήχων, οργάνων και φωνών στο μαγευτικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας, το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα με την γνωστή και παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας του Υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και είμαστε περήφανοι που ανοίγει ξανά της πύλες του.

Παράλληλα, θα έχουμε την 3η Έκθεση Ζωγράφων στον Ι.Ν. Παντοκράτορα, ένα εικαστικό γεγονός που δείχνει πόσο πλούσιο και πολυδιάστατο είναι το πολιτιστικό προϊόν της Λευκάδας.

Η Π.Ε. Λευκάδας βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που προάγει την τέχνη, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Most Popular