Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑνακοίνωση υποψηφιότητας Κατερίνας Καββαδα για το Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κατερίνας Καββαδα για το Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας

Επιτέλους και μια ολοκληρωμένη πρόταση υποψηφίου.

Φίλες και Φίλοι

 

Με έντονο το αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας σε βάθος τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση και συνεπώς και η δική μας τοπική κοινωνία, σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Μεγανησίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Στην απόφασή μου κατέληξα μετά από πολύ σοβαρή και ώριμη σκέψη, αφού αφουγκράστηκα την κοινωνία, που στην πλειοψηφία της με παρότρυνε, αφού συζήτησα με έμπειρους φίλους και συνεργάτες, διακρίνοντας  έντονη αγωνία αλλά και ελπίδα γι’ αυτή την απόφαση, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά.

Στόχος και μέλημά μου είναι να δώσω νέα ρότα στο νησί, ρεαλιστική και σύγχρονη, σαν απάντηση στην απαξίωση και περιθωριοποίηση που βιώνει σήμερα το Μεγανήσι και που οφείλεται, όχι μόνο στην κεντρική πολιτική, αλλά κυρίως στην αποτυχία και αναποτελεσματικότητα των τοπικών αρχόντων.

Σήμερα λοιπόν, στο εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο μας,  αποφάσισα να μπω μπροστά σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Δηλώνω ΠΑΡΟΥΣΑ στην πρόσκληση ευθύνης για το Μεγανήσι, γυρνώντας σελίδα, χωρίς να μηδενίζω σε καμία περίπτωση τα θετικά των προηγούμενων δημοτικών αρχών, επισημαίνοντας  όμως τα λάθη και τους κακούς χειρισμούς με επιχειρήματα και αποδείξεις, καθώς επίσης και με τεκμηριωμένη αναφορά των ενεργειών που θα έπρεπε να έχουν επιλεγεί. Χωρίς να είμαι διάδοχη κατάσταση κανενός, ούτε ”αχυράνθρωπος” συμφερόντων. ΠΑΡΟΥΣΑ με έναν και μοναδικό όρο που έθεσα από την αρχή προς όλους: την ενότητα της κοινωνίας μας. Τα οξυμένα προβλήματα απαιτούν σύγκλιση και ενωτικές διεργασίες, που θα ανατρέψουν το χθες και το σήμερα του ρεβανσισμού, της βεντέτας, των προσωπικών μικροσυμφερόντων, της ιδιοτέλειας. Που θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο Δήμο και στους Δημότες του.

Ήρθε η ώρα να προτάξουμε επιτέλους το συμφέρον του νησιού μας, με σαφή σχεδιασμό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, με συγκεκριμένα όρια και όρους νομιμότητας, με οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, με τεχνοκρατικές, σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, που θα σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του συνόλου. Ενωμένοι να πάρουμε τη σκυτάλη για το μέλλον, με αποφασιστικότητα, σιγουριά, ακούραστη διάθεση, αξιοποιώντας κάθε τεκμηριωμένη πρόταση, ιδέα ή διάθεση συμμετοχής από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την αναγέννηση του τόπου μας. Ευθύνη και δέσμευσή μου είναι, να γίνει πράξη το όραμα για ένα Δήμο ανοιχτό σε όλους, πρωτοπόρο, δημιουργικό, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.

Τα περιθώρια τελείωσαν και η ανάγκη για εφαρμογή σχεδίου δράσης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Με πίστη στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του, απευθύνομαι σε καθέναν από σας, όπου κι αν βρίσκεται, για να συμπορευτούμε όλοι μαζί, προκειμένου να αναστρέψουμε την οδυνηρή για το νησί μας πορεία, χτίζοντας παράλληλα προϋποθέσεις για το αύριο. Γιατί οι Μεγανησιώτες είναι ‘ένα’, είναι ίσοι, είτε κατοικούν στα όρια του Δήμου, είτε σε κάποια άλλη γωνιά της Ελλάδας ή της γης. Όλοι έχουμε κάτι κοινό, που μας ενώνει, την αγάπη για το Μεγανήσι και τη διάθεση προσφοράς, που όχι μόνο δεν πρέπει να απαξιώνεται, αλλά αντίθετα να υποστηρίζεται και να ενισχύεται από τη Δημοτική Αρχή.

Για μένα είναι μέγιστη τιμή και παράλληλα ύψιστη ευθύνη να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας, με στόχο την αλλαγή του αυτοδιοικητικού και κοινωνικού κατεστημένου στον τόπο. Μιας νέας προσπάθειας, που θα σηματοδοτεί την κοινωνική ενότητα με τη συμμετοχή κάποιων έμπειρων αυτοδιοικητικά στελεχών και θα έχει παράλληλα τη φρεσκάδα νέων και μη εμπλεκόμενων στα κοινά μέχρι σήμερα συμπολιτών μας. Μακριά από κόντρες και διχόνοιες του παρελθόντος, έξω από παραδοσιακούς, φθαρμένους και ξεπερασμένους μηχανισμούς . Μιας ανεξάρτητης και αυτόνομης  υπερκομματικής προσπάθειας, που θα στοχεύει μόνο σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.

Με το χέρι στην καρδιά και κοιτάζοντάς σας στα μάτια με καθάριο βλέμμα, όπως πάντα ξέρετε ότι κάνω, σας δηλώνω ότι θα δουλέψω με συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κάθε είδους αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα: να διεκδικήσω με κάθε μέσον και τρόπο τη θέση που αξίζει να κατέχει το Μεγανήσι.

Μεγανησιώτισσα, Μεγανησιώτη, γίνε μέλος αυτής της προσπάθειας! Κάνε με τις ιδέες σου, τη δράση σου και την αντικειμενική κρίση σου την πρωτοβουλία αυτή πιο δυνατή, μετατρέποντάς την σε πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής, ενότητας, ανανέωσης, αναγέννησης!

Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Αυτό θα το προστατεύσουμε, θα το αξιοποιήσουμε με σύνεση και γνώση, θα το κάνουμε μέσο και δύναμη για μια καλύτερη ζωή, για αειφόρο ανάπτυξη και θα το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ζωντανό, αψεγάδιαστο, λειτουργικό, ένα νησί πρότυπο!

Απευθύνω λοιπόν πρόσκληση ενότητας και δράσης σε όλους τους Μεγανησιώτες που θέλουν και μπορούν, να δουλέψουμε συλλογικά για ένα Δήμο που αξίζουμε. Να πάψουμε να είμαστε απλά θεατές των όσων διαδραματίζονται, να σταματήσουμε να είμαστε αδρανείς και απλά κριτές. Την κατάσταση μπορούμε να την αλλάξουμε μόνο όλοι μαζί, με δύναμη και ανυποχώρητη βούληση. Με ένα σχέδιο πνοής για τον τόπο, με συνεχή και ζωντανή προσπάθεια, με μια κοινωνία συμμετοχική, με έναν αγώνα που δεν θα τελειώσει, θα αρχίσει με τις εκλογές. Με αρχές, την ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία, τη δίκαιη κατανομή πόρων, το σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, την ισότιμη φροντίδα και ανάπτυξη κάθε γωνιάς του νησιού, σας καλώ όλους, μακριά από κάθε είδους συμφέροντα, μακριά από υπόγειες και αδιάφανες διαδρομές και συμφωνίες, λεπτές ισορροπίες, ακροβασίες και ανέντιμους συσχετισμούς. Να ανατρέψουμε το σημερινό κατεστημένο που οδήγησε σε στασιμότητα, οπισθοδρόμηση, εγκατάλειψη και υποβάθμιση το Δήμο. Να μετατρέψουμε την σημερινή αδιαφορία και την απαξίωση της εξουσίας προς τον πολίτη σε ευαισθησία και φροντίδα γι αυτόν.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη ο τόπος μια Δημοτική Αρχή με συλλογικότητα στις αποφάσεις. Το σημερινό μοντέλο του ”ενός”, του ”παντογνώστη” και του ”εγώ είμαι ο δήμαρχος” είναι παλαιάς κοπής, μη αποδεκτό και αναποτελεσματικό στις σύγχρονες κοινωνίες και συνεπώς και στη δική μας. Σήμερα ο Δήμος χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων που θα μπορεί να διοικήσει ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ τον πολίτη και αντλώντας τη δύναμή της από την κοινωνία. Προσωπικά επιλέγω το μοντέλο του ”εμείς”, όπως έκανα πάντα στην πορεία μου, με επιχειρήματα, διεκδικητικότητα και αγώνα για το στόχο: να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να δοθούν σωστές λύσεις στα προβλήματα, από την καθημερινότητα μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομών. Με μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Με κανόνες δεοντολογίας και κοινωνικής λογοδοσίας για όσους αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης  και  διαχειριστικό έλεγχο.

Ελάτε να γίνουμε συνοδοιπόροι, για να δώσουμε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αξιοπρεπή ρόλο στο Δήμο μας. Για να έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όχι άφωνων πλειοψηφιών, αλλά ένα Δημοτικό Συμβούλιο αναβαθμισμένο, με άποψη, φωνή, ενεργό, με τεχνοκρατική και καινοτόμα αντίληψη, όπως απαιτείται σήμερα. Για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά, με πολιτική εντιμότητα και καθαρότητα, με αξιοποίηση όλων των νέων και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, κόντρα στην απαξίωση, τον πεσιμισμό, τη στείρα γκρίνια που δεν ωφελεί, όταν δεν υπάρχουν προτάσεις, σχέδιο, όραμα και κυρίως μαχητικότητα για την υλοποίησή τους.

Η ανάπτυξη δεν έχει σύνορα…απαιτεί όμως όραμα, σχέδιο, όρους, τρόπο και κυρίως υγιές μοντέλο. Προσωπικά καταθέτω τις γνώσεις μου, την επιστημονική μου κατάρτιση, την εμπειρία μου, το χρόνο μου, την ψυχή μου, το μεράκι μου, με ανιδιοτέλεια και ανοιχτούς ορίζοντες, ώστε μαζί να οδηγήσουμε το Δήμο σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό, ποιοτικό  και  ανθρώπινο.

Δεν είμαι εγώ εκείνη, που θα μιλήσει για τα προσόντα και τη διαδρομή μου. Το βιογραφικό μου είναι γνωστό και στη διάθεση όποιου θέλει να το μελετήσει προσεκτικά. Υπηρέτησα σε σημαντικές θέσεις και μου ανατέθηκαν υπεύθυνοι και τιμητικοί ρόλοι εντός και εκτός Ελλάδας. Με εντιμότητα, διαφάνεια και επιστημονική κατάρτιση εκπροσώπησα τη χώρα μου επιτυχώς. Η διαδρομή μου δεν έχει σκιές. ‘Είμαι απόλυτη’, λένε κάποιοι: η αλήθεια είναι ότι είμαι, σε αυτά που πρέπει. Θέματα εντιμότητας δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ, γι’ αυτό συνταξιοδοτήθηκα πιο φτωχή από όταν μπήκα στην υπηρεσία. Γνώρισα όμως πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και σε πολλές άλλες πόλεις και χώρες. Σχέσεις που διατηρώ  και  θα ενεργοποιήσω για το καλό του τόπου μας.

Άλλωστε εδώ είναι ο κόσμος μου, εδώ θα βρίσκονται για πάντα όσοι αγάπησα πιο πολύ στη ζωή μου. Δεσμεύομαι σε κείνους και σε σας, ότι θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στο νησί.

Είμαι έτοιμη να παλέψω, με όσα μέσα διαθέτω,  για ένα Μεγανήσι πρότυπο!

Ο τουρισμός πράγματι φέρνει πλούτο και ζωή. Για να διατηρηθεί όμως και να αβγατίζει, θέλει σχεδιασμό και αγώνα. Δεν είναι λίγα τα όμορφα μέρη που καταστράφηκαν από την έλλειψη σχεδίου και τη λογική του….”δε βαριέσαι”.

Θα βάλω τα δυνατά μου. Ξέρω τον τρόπο, ξέρω τα εργαλεία, ξέρω τους σωστούς ανθρώπους για μια υποδειγματική  ανάπτυξη.

Ποτέ δεν συμμετείχα στα κοινά από ματαιοδοξία. Ποτέ δεν είδα το Δήμο σαν σκαλοπάτι για προσωπικές φιλοδοξίες. Ποτέ δεν τον είδα σαν λάφυρο για προσωπικά οφέλη. Πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι κοντά σας με αγάπη και εσωτερική ανάγκη προσφοράς. Χωρίς οικειοποίηση θεσμών για επαγγελματικά συμφέροντα δικά μου ή ημετέρων, χωρίς ανταλλακτικές τακτικές, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς απειλές, αυτά είναι απαράδεκτα μέσα για μένα. Με σεβασμό, ευγένεια, ήθος, αρχές, έγνοια και αγώνα για το κοινό καλό, γιατί αυτή είναι η ανεκτίμητη κληρονομιά απ’ τους αγωνιστές γονείς μου. Χωρίς ίχνος προσωπικού συμφέροντος. Για όλους εσάς, για καθένα χωριστά, για το σύνολο, για  το Μεγανήσι  μας!

Καλώ όλους τους πολίτες του Μεγανησιού να συμμετέχουν στην έντιμη και ανιδιοτελή αυτή προσπάθεια , ανεξάρτητα από αυτοδιοικητικές επιλογές του παρελθόντος και έξω από κομματικά στεγανά. Καλώ  τους νέους του Μεγανησιού να διαθέσουν τις γνώσεις και τις φρέσκες ιδέες τους και να δώσουν δύναμη κι ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας, γιατί αυτοί είναι το μέλλον  και  αξίζουν,  όχι μόνο να ακουστούν,  αλλά  τα  καλύτερα!

Όλοι ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε την ελπίδα  πράξη,  για ένα καλύτερο αύριο,  για ένα πιο όμορφο Μεγανήσι!

 

Κατερίνα Σ. Καββαδά  (Καρατσολάκη)

Υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου

Μελλοντικά θα ανακοινωθεί το όνομα της Δημοτικής Παράταξης, καθώς και ο γενικός άξονας του προγράμματός μας.

Επισυνάπτεται βιογραφικό

βιογρ (1)

Most Popular