Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ “Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα περάσουν!”

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλλει τη μηχανή μαφιόζικων εκβιασμών που στήθηκε από στελέχη της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών. Αυτή η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης 17/9 με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας- Βόνιτσας και δεκάδες άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο.

 

Έφτασαν σε σημείο να λένε ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα αλλάξει!

 

Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται κάθε βρώμικο μέσο για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.

Φαίνεται ότι η στάση τους αυτή για να υπονομευτεί η απεργία είναι συνέχεια της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό για “τσάι και συμπάθεια” δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι θέλουν να κάνουν πλάτες σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

 

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας.

 

Ξεδιάντροπο σχέδιο χτυπήματος της απεργίας κεντρικά οργανωμένο.

 

Παράλληλα με τους εκβιασμούς, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αξιοποιεί τους ανθρώπους της για το χτύπημα της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

 

Ως αιχμή του δόρατος στις νέες άθλιες μηχανορραφίες βγήκαν πρώτα οι πρόεδροι και οι γραμματείς των διοικήσεων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), οι οποίοι συναντήθηκαν χτες στο Ηράκλειο. Σε αυτήν τη μάζωξη, την οποία βάφτισαν «σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων», αρχικά επεδίωξαν να εμποδίσουν την είσοδο στον Γιάννη Γωνιανάκη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Η προσπάθειά τους ωστόσο έπεσε στο κενό και ο Γ. Γωνιανάκης κατέθεσε το αίτημα όλων των εκλεγμένων της ΔΑΣ στα Εργατικά Κέντρα του νησιού για κήρυξη απεργίας στις 24/9, σε συντονισμό με τις αποφάσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα. Με τις γνωστές ύπουλες μεθόδους τους, οι εργατοπατέρες απάντησαν ότι τις αποφάσεις για την απεργία θα τις πάρουν τα Εργατικά Κέντρα σε συνεδριάσεις τους, για να βγουν λίγη ώρα μετά με δελτίο Τύπου, στο οποίο ισχυρίζονται ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνα απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης (!!!) για την άμεση εισήγηση στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου»…

Το σχέδιο υπονόμευσης της απεργίας είναι καλά οργανωμένο από ψηλά, στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Ένα άλλο περιστατικό που το επιβεβαιώνει είναι ότι, αργά το βράδυ της Τρίτης η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (ΠΑΣΚΕ) αποφάσισε και αυτή να διασπάσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, κηρύσσοντας απεργία για τις 25 Σεπτέμβρη, με στελέχη της μάλιστα να προαναγγέλλουν ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα παρθούν και σε άλλα Εργατικά Κέντρα που “ελέγχουν” (η ΠΑΣΚΕ) στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Δεν τους ενδιαφέρει η απεργία!

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην γίνει απεργία!

 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν θέση στην αντιπαράθεση μέσα στο εργατικό κίνημα!

 

            Δεν είναι “τσακωμός για τις καρέκλες” όπως παρουσιάζεται από αυτούς που θέλουν τα συνδικάτα άνευρα, να μη μπορούν να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, να μην μπορούν να τους στηρίζουν μέσα στους χώρους δουλειάς. Αντίστοιχα, μπορεί να σκέφτονται καλοπροαίρετα, ορισμένοι εργαζόμενοι που παρασύρονται. Αντίθετα όμως! Είναι μια πραγματική μάχη να φύγουν τα τσιράκια της εργοδοσίας, οι άνθρωποι της κυβέρνησης μέσα από τα σωματεία (και είναι πολλοί αυτοί) που κάνουν πλάτες σε εργοδοσία και κυβέρνηση δήθεν “εκπροσωπώντας” εργαζόμενους. Και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος!

 

18-9-2019

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular