Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑνακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής, ως συνέχεια της πολιτικής παράδοσης του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και αυξημένη πολιτική παρουσία και παρέμβαση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019, δεδομένων των διαλυτικών για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. επιπτώσεων του ισχύοντος εκλογικού συστήματος, διατυπώσαμε τη θέση μας ότι δύνανται οι αυτοδιοικητικές  παρατάξεις που είχαν την πολιτική μας στήριξη, να αξιολογήσουν, στο  πλαίσιο της πολιτικά αυτόνομης λειτουργίας τους, την δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συνεργασιών.

Προγραμματικές συνεργασίες όμως που θα ήταν αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και μετά από διαβούλευση με την κοινωνία και θα σηματοδοτούσαν την προοδευτική κατεύθυνση σε θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό την ηγεσία της κας Κράτσα, όπως αποδεικνύεται από την ασκούμενη πολιτική και τις αποφάσεις σε καίριας σημασίας ζητήματα, δεν υφίστανται οι στοιχειώδεις πολιτικές προγραμματικές προϋποθέσεις για οποιαδήποτε  συνεργασία. Η συνέχιση της συμπόρευσης  και στήριξης από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μιας Περιφερειακής  Αρχής που υπηρετεί πολιτικές που βρίσκονται στον αντίποδα θεμελιωδών αρχών της παράταξης μας,  αποτελεί  προσωπική τους επιλογή που δεν αφορά και δεν εκφράζει τον πολιτικό μας φορέα.

Οι θέσεις του πολιτικού μας φορέα για τα τοπικά και περιφερειακά ζητήματα εκφράζονται από τον Βουλευτή και τις κατά τόπους  Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος.

 

Most Popular