Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑνακοίνωση για Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λευκάδας '' Άγγελος Σικελιανός "

Ανακοίνωση για Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λευκάδας ” Άγγελος Σικελιανός “

Συναδέφισσες-οι 

Την Τετάρτη 16/10 έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η τακτική  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ.

Πρόταση της ΑΣΕ ήταν να πραγματοποιηθεί πρωί, με τη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Κρίναμε το γεγονός αυτό ως απαραίτητη προϋπόθεση γιατί είμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις οξυμένα, και πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων. Είναι άλλωστε συνηθισμένο σε χρονιές που δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία τον Ιούνιο, να πραγματοποιείται η  ΓΣ του Οκτώβρη πρωί με άδεια.

Η στάση των εκλεγμένων της ΔΗΣΥ και της ΕΚΕ  στο ΔΣ αλλά και στη συζήτηση μετά την αδυναμία πραγματοποίησης της ΓΣ, είναι αποκαλυπτική. Δεν ήθελαν με τίποτα να γίνει η ΓΣ πρωί! Αντίθετα, επέμεναν να γίνει η πρωινή ΓΣ στο τέλος της χρονιάς, για «καλό καλοκαίρι»!!! Το έωλο επιχείρημα ήταν ότι το καλοκαίρι πρέπει να γίνει ΓΣ πρωί «για να μαζευτούν οι συνδρομές» καθώς και για να πάνε προτάσεις στη Γ.Σ της Δ.Ο.Ε . 

Οι Γενικές Συνελεύσεις ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ μόνο «για να μαζεύονται λεφτά»  ή για να «στέλνονται προτάσεις στη ΔΟΕ» καλλιεργώντας τη λογική της ανάθεσης  αλλά ΓΙΝΟΝΤΑΙ   κυρίως για συζήτηση, προβληματισμό και οργάνωση του αγώνα  από τα κάτω, από το Σύλλογο. Τα δε  μέλη του ΔΣ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σκέφτονται μόνο ως «διεκπεραιωτές» των υποθέσεων της ΔΟΕ αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΝ   να διευκολύνουν τους συναδέλφους που έχουν χίλια-δυο προβλήματα εντός και εκτός σχολείου, να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Συλλόγου. 

Δυστυχώς  η στάση των εκλεγμένων των παρατάξεων αυτών υποτιμά και τη νοημοσύνη των  συναδέλφων!!!

Όμως το άγχος τους να μη γίνει συζήτηση ή μάλλον να γίνει συζήτηση με άδεια κερκίδα δεν είναι αδικαιολόγητο. Επειδή στη συγκεκριμένη ΓΣ οι αντιπρόσωποι ενημερώνουν για τη Γ.Σ  της ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνη οι συνάδελφοι της ΔΗΣΥ και της ΕΚΕ ίσως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μαθευτεί:

  • Η απαράδεκτη, προκλητική και ενορχηστρωμένη στάση των παρατάξεων τους μαζί με τη ΔΑΚΕ και την ΑΕΚΕ, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ της Δ.Ο.Ε., ώστε να  ΜΗ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ καν το ζήτημα της μονιμοποίησης των αναπληρωτών! Μήπως ανέλαβαν το ρόλο συνεργάτη της κυβέρνησης; Μήπως θέλουν  πάρουν συγχαρητήρια από την κυβέρνηση; Έχουμε άδικο που τους χαρακτηρίζουμε «κυβερνητικούς συνδικαλιστές»; Την ίδια στάση κρατάνε και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι λέγοντας ότι 30.000 μόνιμοι διορισμοί δημιουργούν πρόβλημα στην οικονομία νομίζοντας κανείς ότι ακούει κάποιον τεχνοκράτη της κυβέρνησης που βλέπει συναδέλφους και μαθητές ως νούμερα στο χαρτί…

Όσο για τη συγκέντρωση των συνδρομών δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το να απευθυνθεί το ΔΣ στους συναδέλφους και εκτός διαδικασίας ΓΣ. Αλλά εάν βλέπουν τους συναδέλφους μόνο ως ψήφους κάθε 2 χρόνια,  έτσι θα τους αντιμετωπίζουν και ως «εκπρόσωποί» τους!!!

 

Λευκάδα, 29/10/2019

    Τα μέλη του ΔΣ

       Σπύρος Ροντογιάννης                Γούλα Ευαγγελία

 

 

 

Most Popular