Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑκυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ζέα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη Πλοιάρχου στους...

Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ζέα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη Πλοιάρχου στους Παξούς

Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ζέα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη Πλοιάρχου στους Παξούς – Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό σκάφος στην Καλαμάτα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζέας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΜΙΡΑΣΟΛ” Ν. Σάμου 340, στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής Πειραιά, και συγκεκριμένα σε απόσταση 01ν.μ. από την ακτή

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ”ΖΕΑ ΙV” Σ.Π. 983-Ε΄ και το Ρ/Κ ”ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2”, ενώ το ”ΜΙΡΑΣΟΛ” εντοπίστηκε να εφάπτεται στη βραχώδη ακτή με επιβαίνοντες δύο (02) μέλη πληρώματος και πέντε (05) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους.

Με τη συνδρομή του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ανωτέρω πλοίο απομακρύνθηκε από τα βράχια, και αφού τέθηκε σε λειτουργία η μηχανή του κατέπλευσε αυτοδύναμα στην προβλήτα ”Α” της Μαρίνας Ζέας, συνοδευόμενο από τα προαναφερθέντα σκάφη.

Από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και εκτέλεσης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, του επετράπη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ”ΜΑΝΑΟ” σημαίας Γαλλίας, στη ν. Καστού του όρμου Σαρακίνο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω περιοχή περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα θαλάσσια ταξί ”ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ.313 και ”ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ” Ν.Λ.344, καθώς επίσης και τα ταχύπλοα ”ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ” Ν.Λ.354 και ”ΧΡΥΣΑ ΙΙ” Τ.Σ.4828.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο, αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ”ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ”, αγκυροβόλησε με ιδία μέσα στον όρμο Σαρακίνο.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Στη σύλληψη μίας 28χρονης Πλοιάρχου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω ως Πλοίαρχος του Ε/Γ-Δ/Ρ ”ΤΖΟΙ ΣΤΑΡ” Ν.Π.12525, μετέφερε διακόσιους εξήντα (260) επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των διακοσίων είκοσι επτά (227),σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του εν λόγω πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, πνευστή κωπήλατη λέμβομε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι το ερασιτεχνικό σκάφος ”ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ” Σ.Κ.575 το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου, και συγκεκριμένα σε απόσταση 01ν.μ. από την είσοδο του λιμένα, έμεινε από καύσιμα.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε ανωτέρω σκάφος, ενώ με τη συνδρομή του κατέπλευσε στο λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τρεις (03) επιβαίνοντες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 37χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π.8745 και

  • 74χρονου από το λιμένα Αμοργού στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.N.64

Most Popular